fbpx

26 mei 2021

De ‘Get Rich Slow’ methode voor een succesvol bedrijf

“Volg de cursus en begin deze week nog met het verdienen van tonnen!” Het klinkt aantrekkelijk, maar ik ga je meteen uit de droom helpen. Zo werkt het namelijk niet. De meeste succesvolle bedrijven groeien exponentieel, net zoals een hockeystick. Als een hockeystick? Ja, dat betekent dat de lijn opeens omhoog kan schieten. Maar wat je vaak niet ziet, is de enorme flatline die hieraan vooraf ging. Wil jij ook een succesvol bedrijf? Heb dan respect voor de tijd.

 

Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen. Succesverhalen van mensen die in een jaar van 0 naar 2 ton zijn gegaan. Geloof me, ook daar zit een verhaal achter. Om dit te bereiken heeft iemand vaak al veel geleerd. Deze wortels groeien onder de grond en zijn daarom dus niet zichtbaar.

Het beste wat je als ondernemer kunt doen, is respect hebben voor de tijd. Daarom deel ik je in deze blog mijn “Get Rich Slow” methode. 😉

Waarom krijg IK dan niet meteen 100 deelnemers voor mijn online programma?

1. Gun jezelf de tijd

Veel ondernemers hebben haast. Ze willen zo snel mogelijk succesvol zijn. Om je heen zie je alleen maar verhalen van succesvolle ondernemers die het wél flikken. Waarom krijg IK dan niet meteen 100 deelnemers voor mijn online programma? Of 1.000 mensen die meedoen aan mijn challenge? Zit ik hier, met mijn 30 Instagram volgers…

Het leven draait niet om de successen

Zo zonde eigenlijk. Want terwijl jij aan het balen bent, gaat het groeiproces aan je voorbij. Nu komt de plottwist… het leven draait niet om de successen. Het is juist zo belangrijk dat je kunt genieten van de journey. En dat je jezelf dus ook de tijd gunt om naar dat succes toe te werken, zonder je opgejaagd te voelen. Want dat is echt killing voor de creativiteit.

Vecht niet tegen de tijd

Dit gevecht zul je altijd verliezen.

Simone Levie Blog mail mailinglijst

Vecht niet tegen de tijd

Dit gevecht zul je altijd verliezen.

2. Waar kun je nu in investeren?

Jezelf de tijd gunnen betekent niet dat je achterover gaat hangen. Je kunt daadwerkelijk stappen zetten om de toekomst naar voren te halen. Dit doe je door voeding te geven aan die ondergrondse wortels. Stel jezelf de vraag: hoe kan ik me nu ontwikkelen? Waar kan ik nu in investeren? Wat kan ik nu allemaal leren zodat ik stapje voor stapje kan groeien?

Bereid je voor op de toekomst

Ik bereid me in alle opzichten voor op de toekomst. Zo heb ik in een vrij vroeg stadium een bitcoin gekocht. Als ik ‘m over 50 jaar verkoop, dan is die ene bitcoin misschien wel een miljoen waard. Als je ook zo durft te kijken naar de groei en ontwikkeling van je bedrijf, zul je daar later veel profijt van hebben. Je bouwt dan aan duurzame groei.

Simone Levie Get Rich Slow Methode Succesvol Bedrijf Blog Inspiratie

3. Ga mee op de flow van tijd

Tijd is iets ongrijpbaars. Stel je voor wat er kan gebeuren als je durft mee te gaan op de flow van de tijd en je openstelt voor alles wat de tijd je geeft. De wonderen die op je pad komen, de inzichten die je krijgt, de mensen die je ontmoet, de obstakels die je onderweg tegenkomt. Wanneer we dit vol gaan omarmen, dan gaat die tijd ook voor ons werken. Je komt in een versnelling terecht.

Vecht niet tegen de tijd

Dit is het tegenovergestelde van het krampachtige gevoel van tijd. Het gaat niet snel genoeg, ik moet NU succes halen. Met die mindset zit je als het ware in een wedstrijd tegen de tijd. Je probeert de tijd te verslaan, tegen het universum op te rennen. Dat schuurt en botst. Uiteindelijk duurt het dan alleen maar langer voordat je je bestemming bereikt.

Dus, vecht niet tegen de tijd. Dit gevecht zul je altijd verliezen. Hoe meer je strijdt, hoe verder je ware verlangens van je af komen te staan. Heb respect voor de tijd. Ga mee met de flow van wat de tijd je te geven heeft. Zonder haast en met een hart vol verlangen. Dan is iedere minuut het waard en geen moment verloren.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

Jaaa, er komt weer een superleuke feestdag aan. Valentijn! Ik vind dat zelf altijd een hele bijzondere dag. Hoe leuk is het om de liefde te vieren. Vieren dat je een leuke partner hebt of te gekke vrienden. Of misschien grijp je de kans om je concullega’s te laten...

7 tips voor Sneller Succes

7 tips voor Sneller Succes

Jouw bedrijf, jouw ripple en de impact die je wilt maken. Succes willen we allemaal. Je weet dat dit tijd kost. En je bouwt dagelijks met kleine stapjes aan je bedrijf. En ja, that’s the spirit. Heb respect voor de tijd en geef iedere dag opnieuw 1 % extra. Been...

Hoe word je succesvol?

Hoe word je succesvol?

Vaak krijg ik de vraag wat het precies is wat mij zo succesvol maakt. De eerste vraag is eigenlijk: wat betekent succes voor jou? Voor iedereen zal dat namelijk anders zijn. Is dat dat je heel veel geld verdient? Dat je overal ter wereld kan werken? Dat je een goede...

Let’s Connect!

Vragen? Neem contact op »