fbpx

8 jul 2020

11 stappen om jouw online programma te bouwen en lanceren

Bij het bouwen én lanceren van je online programma komt veel kijken.

Daarom dat ik nog even de stappen uit het e-book ‘bouw stap voor stap je online programma’ hier in deze mail met je wil bespreken (ook vooral voor de mensen die er nog niet aan toe zijn gekomen).

Want zonde om nu niet direct in actie te komen. Nú is het moment om online geld te verdienen en de kracht van het internet optimaal te benutten. Ook met de deuren dicht kun je nu online geld verdienen.

Ik leef 100% van mijn online business en dat gun ik jou ook!

“Maar hoe bouw je dan een online programma?”

1. Start allereerst bij de basis en weet wie je doelgroep is: welke wensen en problemen ervaart je doelgroep? En wat zijn jouw sterktes? Waar ligt je passie? Zet dit eerst goed op papier voordat je verder gaat. Werk dit ook helemaal tot in de puntjes uit. Tip: vul de opdrachten in uit het https://www.simonelevie.nl/ebook-bouw-stap-voor-stap-jouw-online-progamma.

 

2. Vervolgens raad ik je aan om je training van A-Z uit te werken: Bepaal de prijs, het onderwerp en bepaal wat je de doelgroep wilt leren. Deel daarna je training op in één hoodleerdoel en meerdere subleerdoelen (https://www.simonelevie.nl/ebook-bouw-stap-voor-stap-jouw-online-progamma). Tip: print het e-book uit en brainstromen maar!

 

3. Maak je training op in Canva: Ik ben echt fan van Canva! Je kunt hier je volledige training in opmaken in PowerPoint. Maar ook kun je hier prachtige werkboeken in maken. En het leuke, het is helemaal niet zo moeilijk. Je hebt geen vormgever nodig! 😉

 

4. Je video’s opnemen: Je video’s kun je opnemen met de tool Screencast-O-Matic. Met Screencast-O-Matic kun je jouw scherm filmen, alleen jezelf (webcam) of zowel jezelf als het scherm. Ook zit er een audio bij die goed werkt. Ik heb ook een video gemaakt met een uitleg hoe de tool precies werkt. Bekijk hem hier>>

 

5. Je video’s bewerken: Zeg je vaker ‘uhh’ in je video’s en leidt dit af van je verhaal? Kom je soms niet uit je woorden? Of gaat ineens de deurbel terwijl je net zo goed bezig was? Bewerk je video’s met de tool Movavi. Je kunt met deze tool eenvoudig stukken eruit knippen.

 

6. Je video’s hosten: Je kunt jouw video’s hosten via Vimeo. Het voordeel hiervan is dat je de video’s niet op je website hoeft te uploaden, wat voorkomt dat je website trager wordt. Een langzame website is het laatste wat je wilt. Hoe Vimeo precies werkt? Zie stap 6 uit het e-book met een volledige uitleg.

 

7. Je online academie technisch goed opzetten: Je hebt verschillende plug-ins waar je jouw online academie mee kunt bouwen. Benieuwd welke wij je aanraden en welke er nog meer zijn? Zie het e-book!

 

8. Werkboeken en handleidingen maken om aan te bieden: Het is ook echt aan te raden om werkboeken en handleidingen op te maken die je aan de deelnemers van je training kunt geven. Ook hiervoor kan ik je Canva echt aanraden.

 

9. Denk na over de uitstraling van je academie: Welke kleuren spreken je aan en wil je terug laten komen in je academie? Passen de kleuren ook bij jou als persoon en bij je bedrijf? Welk lettertype wil je gaan gebruiken? Welke kleuren wil je de buttons geven? En hoe wil je de academie gaan indelen?

 

10. Support via Zoom aanbieden: Mogelijk loopt je doelgroep na het volgen van je online programma nog tegen bepaalde zaken aan. Je kunt er daarom voor kiezen om ook online support aan te bieden door middel van 1-op-1 coaching of groepscoaching. Dit kun je uiteraard ook in de prijs van je aanbod verwerken, maar je kunt het ook gewoon als losse diensten gaan aanbieden.

 

11. Maak een besloten Facebookgroep: Wil je met jouw doelgroep in contact blijven, zowel tijdens als nadat ze je online programma hebben gevolgd? Dan raad ik je aan om een besloten Facebookgroep aan te maken.

 

12. Je online programma verkopen: Je kunt natuurlijk pas beginnen met het verkopen van je online programma zodra hij helemaal af is, maar mijn advies is om al eerder te starten met het verkoopproces. Zo kun je jouw doelgroep alvast ‘warm’ maken voor je online programma en peilen of er interesse is. Dit kun je doen door behind the scene-foto’s en video’s te maken en deze via jouw Instagram Stories te plaatsen, of een poll op Instagram te starten. Verder geef ik je in mijn e-book nog extra tips hoe je zorgt voor een goede verkooppagina.

 

13. Onderscheid jezelf als een pro: Laat potentiële klanten kennis met je maken door middel van een gratis weggever, werk aan de relatie met je doelgroep en deel je producten op in low-end en high-end producten. En zorg dat je top of mind blijft bij je doelgroep.

 

14. Een upsell doen: Heeft iemand je online programma gekocht? Mogelijk kun je in de toekomst ook nog een upsell aan ze doen. Denk hierbij aan online samenwerkdagen aanbieden of een ander online programma verkopen dat aansluit op hetgeen ze hebben gekocht. Op die manier verhoog je de Customer Lifetime Value van je klant (lees: de netto-opbrengst van een klant in de totale periode dat hij/zij klant is).

 

Lees snel het e-book voor alle tips (mocht je dat nog niet hebben gedaan)

>>https://www.simonelevie.nl/ebook-bouw-stap-voor-stap-jouw-online-progamma

 

 

Verder geef ik binnenkort ook een Webinar waarin ik nog meer ga vertellen over hoe je succesvolle online programma’s kunt bouwen en lanceren. Ben je erbij? De vorige keer was een groot succes. Inschrijven kan via de volgende link >>

 

Hopelijk mag ik je nog meer gaan helpen & inspireren!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

Jaaa, er komt weer een superleuke feestdag aan. Valentijn! Ik vind dat zelf altijd een hele bijzondere dag. Hoe leuk is het om de liefde te vieren. Vieren dat je een leuke partner hebt of te gekke vrienden. Of misschien grijp je de kans om je concullega’s te laten...

7 tips voor Sneller Succes

7 tips voor Sneller Succes

Jouw bedrijf, jouw ripple en de impact die je wilt maken. Succes willen we allemaal. Je weet dat dit tijd kost. En je bouwt dagelijks met kleine stapjes aan je bedrijf. En ja, that’s the spirit. Heb respect voor de tijd en geef iedere dag opnieuw 1 % extra. Been...

Hoe word je succesvol?

Hoe word je succesvol?

Vaak krijg ik de vraag wat het precies is wat mij zo succesvol maakt. De eerste vraag is eigenlijk: wat betekent succes voor jou? Voor iedereen zal dat namelijk anders zijn. Is dat dat je heel veel geld verdient? Dat je overal ter wereld kan werken? Dat je een goede...

Let’s Connect!

Vragen? Neem contact op »