fbpx

Hoe word je succesvol?

Vaak krijg ik de vraag wat het precies is wat mij zo succesvol maakt. De eerste vraag is eigenlijk wat succes betekent voor jou? Voor iedereen zal dat namelijk anders zijn. Is dat dat je heel veel geld verdient? Dat je overal ter wereld kan werken? Dat je een goede moeder bent naast dat je ook ondernemer bent? Dat je de liefde van je leven gevonden hebt? Of dat je gewoon dolgelukkig bent? 

Voor mij is succes dat ik een goede ondernemer ben, dat ik veel geld verdien en dat ik daarmee ook weer investeer in mijn bedrijf. Mijn drive is om een grote impact te hebben. Een groot bereik. Ik wil levens veranderen! Dát is wat voor mij succes is. Ik ben een echte ondernemer. Ik droom van grote impact. Ik droom van het opbouwen van meerdere bedrijven. Ik hou ervan om mega investeringen te doen. 

Maar wat is het voor jou? Voor jou kan succes er heel anders uit zien. Misschien ben jij juist een super goede coach en heb je daar toevallig ook je eigen bedrijf van gemaakt. Wat het ook is, durf er voor te gaan staan. Je mag alles verlangen wat je wilt. Jij mag zelf bepalen wat succes voor jou betekent. 

Deze 5 tips hebben mij geholpen om succesvol te worden! Leer ervan, maar bepaal ook je eigen visie op het ondernemerschap en succes. 

1. Durf te staan voor je visie
Wat ik merk is dat ik durf te zeggen waar het op staat. Ik durf te zeggen dat ik veel geld wil verdienen. Ik durf te zeggen hoeveel omzet ik draai. Ik durf te staan voor mijn visie en mijn verlangen. Dat betekent dat ik kritiek krijg. Dat er mensen zijn die mij helemaal niks vinden. Maar ook dat er mensen zijn die me juist wel fantastisch vinden. Juist omdat ik sta voor wie ik ben en wat ik wil. En die mensen zijn mijn ideale klanten. Doordat ik mezelf ben trek ik automatisch de juiste mensen naar me toe. 

2. Durf keuzes te maken.
Durf keuzes te maken. Keuzes die goed zijn voor jou en je bedrijf. Wees duidelijk in wat je aanbiedt. Mijn business school is waar ik mijn geld mee verdien. Daar ligt mijn focus. Heel veel ondernemers bieden heel veel verschillende dingen aan, waardoor het niet duidelijk is wat ze precies doen. Als je dat gaat doen, weten mensen niet meer waar jij voor staat. Wat jouw visie is. En waar jij ze mee kunt helpen. Kies voor een duidelijk aanbod. Je kunt beter één ding heel goed aanbieden, dan allemaal losse dingen half doen. 

3. Geef een heldere en duidelijke boodschap
Als je ergens voor staat, betekent dat je ook je leiderschap pakt. Je gelooft in jezelf. En zet jezelf daarin op de eerste plek. Dat betekent ook dat je jezelf uitspreekt naar de mensen met wie je samenwerkt en dat je eerlijk bent. Veel vrouwen vinden dat ontzettend lastig en durven niet te zeggen waar het op staat. Durf je uit te spreken. Wees duidelijk. Duidelijk naar de mensen waar je mee samenwerkt, maar ook naar je publiek. Mensen vinden het fijn als je duidelijk bent. Mensen varen op helderheid. 

4. Denk in mogelijkheden en zie kansen
Iets wat mij ook heel succesvol heeft gemaakt is het denken in mogelijkheden. Kansen zien. Dat begint met positief kijken naar de wereld. Heb vertrouwen in de wereld en de mensheid. Kijk in elke situatie naar wat je er wél van leert. Ook als iets tegenvalt. Leer dan hoe je het niet zou willen doen. Ontdek hoe jij het anders zou doen, hoe jij het beter zou doen. Stop je energie in positiviteit en niet in negativiteit. 

5. Zet de kracht van je intuïtie in
Zet daarnaast ook nog de kracht van je intuïtie in. Laat je leiden door je gevoel. Dat zachte stemmetje. Dat gevoel in je onderbuik. Datgene waar jij de kriebels van krijgt. Te vaak laten we ons leiden door de schreeuwerige stem van angst. Probeer daar minder naar te luisteren en laat je leiden door het zachte stemmetje van je intuïtie. Als vanzelf ga je dan veel meer mogelijkheden zien. En dan durf je ook de stappen te zetten die ervoor nodig zijn om succesvol te worden. Omdat je intuïtie sterker is dan je angst. Omdat je verlangen sterker is dan je angst.