fbpx

6 nov 2019

Hoe word je succesvol?

Vaak krijg ik de vraag wat het precies is wat mij zo succesvol maakt. De eerste vraag is eigenlijk: wat betekent succes voor jou? Voor iedereen zal dat namelijk anders zijn. Is dat dat je heel veel geld verdient? Dat je overal ter wereld kan werken? Dat je een goede moeder bent naast dat je ook ondernemer bent? Dat je de liefde van je leven gevonden hebt? Of dat je gewoon dolgelukkig bent? 

Voor mij is succes dat ik een goede ondernemer ben, dat ik veel geld verdien en dat ik daarmee ook weer investeer in mijn bedrijf. Mijn drive is om een grote impact te hebben. Een groot bereik. Ik wil levens veranderen! Dát is wat voor mij succes is. Ik ben een echte ondernemer. Ik droom van grote impact. Ik droom van het opbouwen van meerdere bedrijven. Ik hou ervan om mega investeringen te doen. 

Maar wat is het voor jou? Voor jou kan succes er heel anders uit zien. Misschien ben jij juist een super goede coach en heb je daar toevallig ook je eigen bedrijf van gemaakt. Wat het ook is, durf er voor te gaan staan. Je mag alles verlangen wat je wilt. Laat je daarin niet beperken. Leer denken in overvloed en mogelijkheden. Jij mag zelf bepalen wat succes voor jou betekent. 

Deze 5 tips hebben mij geholpen om succesvol te worden! Leer ervan, maar bepaal ook je eigen visie op het ondernemerschap en succes. 

1. Durf te staan voor je visie

Wat ik merk is dat ik durf te zeggen waar het op staat. Ik durf te zeggen dat ik veel geld wil verdienen. Ik durf te zeggen hoeveel omzet ik draai. Ik durf te staan voor mijn visie en mijn verlangen. Dat betekent dat ik kritiek krijg. Dat er mensen zijn die mij helemaal niks vinden. Maar ook dat er mensen zijn die me juist wel fantastisch vinden. Juist omdat ik sta voor wie ik ben en wat ik wil. En die mensen zijn mijn ideale klanten. Doordat ik mezelf ben trek ik automatisch de juiste mensen naar me toe. 

Als je succes wilt manifesteren is het belangrijk dat je helder bent in dat wat je wilt in je leven.

2. Wees duidelijk en heldere in je boodschap

Niet alleen naar de mensen met wie je werkt of je (potentiële) klanten, maar ook naar jezelf. Naar het universum. De energie die jij uitstraalt is dat wat je terugkrijgt. Als je succes wilt manifesteren, is het belangrijk dat je helder bent in dat wat je wilt. Durf het uit te spreken en durf te vertrouwen op het proces. Iedere minuut van de dag manifesteer jij je leven. Wanneer je verlangens helder en duidelijk zijn, zal het hoe dan ook op één of andere manier naar je toe komen. 

3. Durf keuzes te maken

Durf keuzes te maken op basis van je verlangen en je intuïtie. Keuzes die jou en je bedrijf verder laten groeien. Dat kan betekenen dat je een samenwerking moet stoppen, dat je je aanbod helemaal om wilt gooien of dat je iets gaat doen dat compleet buiten je comfortzone ligt. Die keuzes zijn ontzettend spannend, maar als je die durft te maken heb je de sleutel tot jouw succes!

4. Denk in mogelijkheden en zie kansen 

Iets wat mij ook heel succesvol heeft gemaakt is het denken in mogelijkheden. Kansen zien. Dat begint met positief kijken naar de wereld. Heb vertrouwen in de wereld en de mensheid. Kijk in elke situatie naar wat je er wél van leert. Ook als iets tegenvalt. Leer dan hoe je het niet zou willen doen. Ontdek hoe jij het anders zou doen, hoe jij het beter zou doen. Stop je energie in positiviteit en niet in negativiteit. 

5. Zet de kracht van je intuïtie in

Zet daarnaast ook nog de kracht van je intuïtie in. Laat je leiden door je gevoel. Dat zachte stemmetje. Dat gevoel in je onderbuik. Datgene waar jij de kriebels van krijgt. Te vaak laten we ons leiden door de schreeuwerige stem van angst. Probeer daar minder naar te luisteren en laat je leiden door het zachte stemmetje van je intuïtie. Als vanzelf ga je dan veel meer mogelijkheden zien. En dan durf je ook de stappen te zetten die ervoor nodig zijn om succesvol te worden. Omdat je intuïtie sterker is dan je angst en omdat je verlangen uiteindeljk sterker is dan je angst. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

De bullsh*t rondom dromen verwezenlijken

De bullsh*t rondom dromen verwezenlijken

De meeste spirituele ondernemers vertellen je dat je alleen succesvol kunt zijn als je veel mediteert, elke ochtend in je journal schrijft en regelmatig een moodboard maakt. Ik zal je een geheimpje vertellen... Ik pas deze rituelen amper toe. In plaats daarvan sta ik...

Meer diepgang in je business in 4 stappen

Meer diepgang in je business in 4 stappen

Je ziet ‘m maar al te vaak voorbij komen, de nietszeggende missie. Streef jij ernaar om “mensen in hun kracht te laten staan”, “het authentieke verhaal vertellen” of “de wereld duurzamer te maken”? Op het eerste gezicht zijn dit mooie ambities, maar wat betekent het...

Let’s Connect!

Vragen? Neem contact op »