fbpx

9 jul 2021

De bullsh*t rondom dromen verwezenlijken

De meeste spirituele ondernemers vertellen je dat je alleen succesvol kunt zijn als je veel mediteert, elke ochtend in je journal schrijft en regelmatig een moodboard maakt. Ik zal je een geheimpje vertellen… Ik pas deze rituelen amper toe. In plaats daarvan sta ik iedere ochtend op en kijk ik wat de dag mij brengt.

 

Ik onderneem helemaal op mijn eigenwijze manier. Hoe ik dan wèl dichter bij mijn dromen kom? Dat deel ik in deze blog. Aan jou de uitdaging om hierin je eigen ritme te ontwikkelen.

Laat je gevoel spreken

Bij alles wat ik doe, laat ik me leiden door mijn gevoel. Draagt dit bij aan de impact die ik wil maken? Of doe ik dit om anderen te pleasen of om mezelf te bewijzen? Leidt het naar de intenties die ik voor mezelf en mijn business heb vastgesteld? Leef ik nu mijn missie? Niet de logica is leidend, maar het onderbuikgevoel.

Ga bijvoorbeeld eens in gesprek met je schoonmaakster.

Praat met de mensen om je heen

Het klinkt misschien tegenstrijdig maar door met anderen te praten, kom ik dichter bij mijn eigen gevoel. Niet dat ik hun advies dan klakkeloos overneem. Maar wanneer bijvoorbeeld mijn moeder mij vertelt wat ik volgens haar ‘zou moeten’ doen, kan ik mijn eigen gevoelsreactie makkelijker peilen. Spring ik in de weerstand of word ik van binnen helemaal enthousiast van de suggestie?

Verschillende perspectieven zijn hierbij belangrijk. Ga bijvoorbeeld eens in gesprek met je schoonmaakster, dit kan je weer heel nieuwe inzichten geven. Ook leuk, vraag een kind eens om advies. je zult verrast worden door de antwoorden.

In connectie met anderen vaar je nog sterker je eigen koers. En kom je meer te weten over wat de wereld nodig heeft. Tegelijkertijd is het nuttig om ook tijd alleen door te brengen. Zo weet je dat je altijd op jezelf kunt bouwen. Ik voel me bijvoorbeeld heel gelukkig wanneer ik achter mijn computer zit en mijn ideeën uittik. In deze tijd van reflectie en evaluatie, krijgen m’n ideeën echt vorm (of laat ik ze juist los).

Simone Levie Blog De bullsh_t rondom dromen verwezenlijken portrait

Rol je ideeën snel uit

En dan? Laat je die geweldige bom inspiratie die je zojuist hebt gekregen eeuwig sudderen, om het af te wegen, heel complex te maken en er vervolgens niets mee te doen? Nee toch? Ideeën komen en gaan.

Je moet het moment dus grijpen en je ideeën snel manifesteren. Als ik een idee heb voor een nieuw online programma, vraag ik meteen aan iemand uit mijn team om het uit te schrijven, ik zet een designer erop en BAM, het is klaar. Het is dus slim om mensen om je heen te verzamelen die je kunnen helpen om je ideeën snel uit te rollen. Zodat jij echt het goud in jezelf naar boven kunt halen. Want dan ga je nog veel sneller groeien.

Investeer in je business

Veel is mogelijk. Maar niet als je je hand op de knip houdt en alles gratis of zo goedkoop mogelijk wilt regelen.

Simone Levie Blog De bullsh_t rondom dromen verwezenlijken landscape

Investeer in je business

Veel is mogelijk. Maar niet als je je hand op de knip houdt en alles gratis of zo goedkoop mogelijk wilt regelen.

Met wie wil je connecten?

Iemand die ik mega inspirerend vind is Miljuschka. Ik zou graag een keer met haar in gesprek gaan. De vraag is dan – gezien zij waarschijnlijk nog nooit van mij gehoord heeft – hoe krijg ik dat voor elkaar? Ik kan bijvoorbeeld een evenement organiseren en haar als spreker uitnodigen. Dan weet ze in ieder geval van mijn bestaan af. Zo deed ik dat ook met Annemarie van Gaal en Sonja Barend.

Het is tegenwoordig heel makkelijk om mensen op je pad te laten komen. Sta hier dus af en toe bij stil. Welke mensen vind jij tof en inspirerend? Met wie wil jij in de toekomst graag connecten? En wat kun je nu doen om je dichter bij dit doel te brengen?

Zo heb ik in 2019 met 1 B.V. zelfs verlies geleden, maar ook een miljoenenomzet gedraaid

Investeer in je business

Veel is mogelijk. Maar niet als je je hand op de knip houdt en alles gratis of zo goedkoop mogelijk wilt regelen. Wees niet bang om echt door te investeren in je bedrijf. Hierdoor ga je op termijn veel meer financiële vrijheid en ruimte ervaren.

Zo heb ik in 2019 met 1 B.V. zelfs verlies geleden, maar ook een miljoenenomzet gedraaid. Hoe dat kan? Omdat ik heel veel geld heb door geïnvesteerd. Dit heeft dan wel weer bijgedragen aan de enorme winst die ik draaide in 2020. Dus laat je niet leiden door bijvoorbeeld een systeem als Profit First, leer van de keren dat je minder handige keuzes maakt en laat het geld rollen.

Met deze tips wil ik je inspireren om jouw dromen te verwezenlijken. Ga op zoek naar wat werkt voor jou maar wees ook niet te bang. Go for it!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

Jaaa, er komt weer een superleuke feestdag aan. Valentijn! Ik vind dat zelf altijd een hele bijzondere dag. Hoe leuk is het om de liefde te vieren. Vieren dat je een leuke partner hebt of te gekke vrienden. Of misschien grijp je de kans om je concullega’s te laten...

7 tips voor Sneller Succes

7 tips voor Sneller Succes

Jouw bedrijf, jouw ripple en de impact die je wilt maken. Succes willen we allemaal. Je weet dat dit tijd kost. En je bouwt dagelijks met kleine stapjes aan je bedrijf. En ja, that’s the spirit. Heb respect voor de tijd en geef iedere dag opnieuw 1 % extra. Been...

Hoe word je succesvol?

Hoe word je succesvol?

Vaak krijg ik de vraag wat het precies is wat mij zo succesvol maakt. De eerste vraag is eigenlijk: wat betekent succes voor jou? Voor iedereen zal dat namelijk anders zijn. Is dat dat je heel veel geld verdient? Dat je overal ter wereld kan werken? Dat je een goede...

Let’s Connect!

Vragen? Neem contact op »