fbpx

6 nov 2019

Grote dromen in kleine stappen

Ik ben niet die ondernemer die pleit voor een ton omzet in het eerste jaar. Ik geloof in duurzame groei en real impact. Het is zo belangrijk dat jij jezelf de tijd geeft om je business gedegen en vol zelvertrouwen op te bouwen en neer te zetten. Grote dromen vragen om lange termijn commitment en iedere dag kleine stappen zetten richting die grote droom.

We hebben allemaal dromen. Zeker als ondernemer heb je grote dromen. De droom om financieel onafhankelijk te zijn, de droom om in vrijheid te leven, de droom om grote reizen te maken en de wereld te ontdekken of de droom om mega impact te maken en de wereld beter te maken.

Fantastisch! Ik hou van mensen die groots kunnen dromen. Maar ik zie ook veel ondernemers hier nog mee struggelen. Ze lopen vast, weten niet goed wat ze willen of het lukt ze maar niet en geven hun dromen vervolgens op. Zonde! Vaak is een kleine mindset shift al voldoende om dat vuurtje weer te laten branden en er toch weer vol voor te gaan!

Hieronder lees je mijn 5 tips hoe je jouw grote dromen kunt waarmaken. 

1. Ondernemen is een spel. Leer het eerst kleiner spelen.

Wat wil jij  met je bedrijf bereiken? Hoeveel wil je graag verdient hebben? Heel veel ondernemers zeggen: ik wil de ton omzet halen. 

Maar als ik dan doorvraag: Waarom wil je dat? Wat voor gevoel geeft die ton je?

Dan weten heel veel mensen het niet. 

De ton is een prachtig getal voor marketing en sales, maar als die ton jou helemaal niks zegt en je geen idee hebt hoe je die moet gaan omzetten, dan heeft het ook weinig zin om dat als doel te stellen. 

Ondernemen is een spel. Een spel dat je eerst nog moet leren spelen. Je mag het best eerst kleiner spelen. Leer bijvoorbeeld eerst hoe je 1.000 euro omzet haalt. Of begin met 50 of 100. Het maakt niet uit waar je nu staat. Bedenk wat voor jou die eerste kleine stap is in het grote ondernemersspel. Het wordt vanzelf makkelijker. Je gaat het steeds beter begrijpen en als je je blijft ontwikkelen zal je er steeds beter in worden. 

Het heeft geen zin om zomaar een groot doel te stellen waar je niks bij voelt. 

2. Leer in te tunen op je gevoel, niet op een getalletje.

Vaak denken we alleen maar dat we iets willen omdat we het anderen zien doen. Door alle ruis om ons heen van o.a. social media zijn we soms helemaal het contact kwijt met wat we zelf diep van binnen verlangen. 

Wat is het dan dat je echt wilt? Op dit moment? Wil je een ton omzet met je bedrijf? Prima, go for it! Of voel je daar eigenlijk helemaal niks bij? Wil je gewoon financiële vrijheid en is dat voor jou een heel ander getal?

Leer in te tunen op een gevoel en niet op een getalletje of op materiële zaken. Hoe voelt het voor je om financieel vrij te zijn? Hoe voelt het om in dat grote huis te wonen? Hoe zou het voor je zijn als je de hele wereld over kon reizen? Tune daar op in! Dan komt de energie van creatiekracht en manifestatiekracht vrij! Dan ontstaat er zo’n enorme power in je dat je dingen kan creëren, waar je eerder misschien niet eens over nagedacht hebt omdat je zo erg bezig was met het nadoen van andermans dromen. 

Je kan alles creëren, maar het moet wel kloppen met je gevoel.

3. Maak het praktisch

Vervolgens maak je het praktisch. Wat heb jij ervoor nodig om je financieel vrij te voelen? Misschien is dat 2.000 per maand of misschien is dat 20.000 per maand. Begin met de stap die voor jou nu goed en haalbaar voelt. Daarna kun je het groter maken. Als je ziet dat de kleine stappen mogelijk zijn, ga je ook steeds beter voelen dat die grote droom van je ook mogelijk is. Door de kleine stappen die je zet creëer je het vertrouwen in je onderbewuste dat het écht kan. Geef jezelf ook die tijd en ruimte om dat vertrouwen op te bouwen. In ons onderbewuste zitten nog zoveel overtuigingen en angsten die onze manifestatiekracht in de wegstaan. Door groots te dromen breng je deze overtuigingen naar de oppervlakte, door kleine stappen te stappen richting die grote droom trek je deze overtuigingen tot op een diep niveau in twijfel en kun je ze uiteindelijk helemaal ombuigen. 

4. Ga voor lange termijn commitment

Als je écht iets wilt neerzetten moet je daar ook voor lange termijn je commitment aan geven. Ik geloof in duurzame bedrijven. Geen eendagsvliegen. Een business bouw je op. Bouwsteen voor bouwsteen. 

5. Het gaat allemaal om het proces

Natuurlijk, het is fijn om een doel voor ogen te hebben. Iets waar je naartoe kan werken. Het is exciting en het geeft je energie en houvast. Maar uiteindelijk gaat het daar niet om. Het hele leven is een proces. Er is nooit een eindstation. Elk tussenstation voelt even als een eindstation, maar daarna ga je gewoon weer verder met je reis en begint er weer een nieuw prcoes. En dat is juist mooi aan het leven! Het leven is vooruitgang, groei en ontwikkeling. Dat houdt echt nooit op en dat is maar goed ook. We zijn hier om te creëren. Continu. Leer weer te geniet van dat creatieproces. Vroeger als kind kon je dat ook. Zorg ervoor dat je dagelijks de dingen doet waar je blij van wordt. Dat juist het nemen van die kleine stappen je voldoening geven. En natuurlijk mag je dan de momenten dat je een klein of groot doel bereikt ook gaan vieren! Want het blijft leuk om doelen te behalen en een droom gemanifesteerd te hebben!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

Jaaa, er komt weer een superleuke feestdag aan. Valentijn! Ik vind dat zelf altijd een hele bijzondere dag. Hoe leuk is het om de liefde te vieren. Vieren dat je een leuke partner hebt of te gekke vrienden. Of misschien grijp je de kans om je concullega’s te laten...

7 tips voor Sneller Succes

7 tips voor Sneller Succes

Jouw bedrijf, jouw ripple en de impact die je wilt maken. Succes willen we allemaal. Je weet dat dit tijd kost. En je bouwt dagelijks met kleine stapjes aan je bedrijf. En ja, that’s the spirit. Heb respect voor de tijd en geef iedere dag opnieuw 1 % extra. Been...

Hoe word je succesvol?

Hoe word je succesvol?

Vaak krijg ik de vraag wat het precies is wat mij zo succesvol maakt. De eerste vraag is eigenlijk: wat betekent succes voor jou? Voor iedereen zal dat namelijk anders zijn. Is dat dat je heel veel geld verdient? Dat je overal ter wereld kan werken? Dat je een goede...

Let’s Connect!

Vragen? Neem contact op »