fbpx

4 feb 2020

7 tips voor Sneller Succes

Jouw bedrijf, jouw ripple en de impact die je wilt maken. Succes willen we allemaal. Je weet dat dit tijd kost. En je bouwt dagelijks met kleine stapjes aan je bedrijf. En ja, that’s the spirit. Heb respect voor de tijd en geef iedere dag opnieuw 1 % extra.

Been there, done that. Maar door sommige dingen werd ik door schade en schande wijs. En daar wil ik jou voor behoeden. Dus wil je je succes boosten? Kleine shortcuts nemen voor je bedrijf? Dan heb ik 7 handige tips voor je.

1. Kies nooit de middenweg in coaching

Coaching is belangrijk. Bijna iedere ondernemer ziet tegenwoordig wel het belang van persoonlijke ontwikkeling. Want door het wegnemen van persoonlijke blokkades, gaan er weer dingen stromen in je bedrijf. Komt je onderneming in beweging. Maar ja, coaching kost geld. En wil je goede coaching, dan kost dat zelfs heel veel geld. Niet iedereen ziet de waarde van zulke investeringen.

Maar ik adviseer je om nooit de middenweg in coaching te kiezen. Denk nooit ‘Oo, dat kan ik niet betalen, dus ik ga maar bij een ander in zee.’ Kies altijd voor het beste. Want je haalt die investering er makkelijk uit. Zelf kies ik altijd de VIP variant. Zo weet ik zeker dat ik het maximale uit mijn investering haal. Denk ook niet dat het na een traject of sessie wel genoeg is. Zoals ik vorige week al zei: persoonlijke ontwikkeling gaat altijd door!

2. Zie geld nooit als een belemmering, maar als iets dat je echt kan leren maken

Hoe jij over geld denkt, wordt werkelijkheid in jouw bedrijf. Zie je geld als een belemmering, dan wordt het een belemmering. Zie je geld als een mogelijkheid, dan wordt het een mogelijkheid. En geld kun je echt leren maken! Je kunt leren om geld te manifesteren. Je kunt leren om geld voor je te laten werken.

Vraag jezelf ook af: Hoe zuinig ben jij zelf en hoe zuinig is je klant? Als je zelf nog veel blokkades op geld hebt, dan is het ook lastig om geld van klanten te krijgen. Zie je geld als wortel van alle kwaad? Dan voelt dat gedeelte in je bedrijf niet zuiver, dus kan het ook niet stromen. Werk aan je money mindset. Zorg voor de overvloedsmindset van een miljonair. Dan is alles mogelijk.

3. Ken je waarde en de waarde van alles wat je gratis weggeeft

Als jij de waarde van je producten of diensten niet inziet, waarom zouden je klanten dat dan wel zien? Als je niet gelooft in wat jouw aanbod oplevert, dan kom je niet ver. Zie daarom alles wat je maakt als f#cking veel waard. Ook al bied je het gratis aan. Hoe meer overtuigd je bent van de waarde die je geeft en van datgene wat ’t oplevert, hoe meer geld er binnenstroomt.

Geef geen waardeloze troep weg. Geef zoveel weg totdat het een beetje pijn doet. Vergeet de prijs niet, ook al geef je het gratis of goedkoop. Maar waarde die je weggeeft is nooit verloren waarde. Het zal je impact op lange termijn alleen maar groter maken. Zelf geef ik meer dan 80 % weg. En dat heeft mijn succes nooit in de weg gestaan.

4. Onthoud dat de waarde van je product zit in wat het oplevert

Veel ondernemers bepalen hun prijzen aan de hand van een vast uurtarief. Meestal wordt dit berekend aan de hand van je expertise, ervaring en je tijd. Maar jouw waarde kun je veel beter berekenen aan de hand van wat het oplevert.

Wat heeft jouw klant als hij of zij iets bij jou koopt? Wat heeft jouw klant als hij of zij gebruik maakt van jouw talent? Wat heeft jouw klant aan het einde van een traject? Zo betaal ik zelf bij coaching nooit voor het aantal uur of aantal dagen. Ik betaal voor wat het oplevert. Ga dus anders naar jouw aanbod kijken en bepaal vanuit daar je waarde.

5. Wees altijd badass eerlijk

Mensen willen graag in zee gaan met badass mensen die eerlijk en recht door zee zijn. Mensen die weten waar ze ’t over hebben. Mensen die je helpen groeien. Mensen die je zien. Wees dus oprecht en heb het beste met je klanten voor. Zeg ook eerlijk als je iemand niet kan helpen.

Juist door zo eerlijk te zijn, kun je ook klanten verliezen. Maar in dat geval waren dat toch al niet jouw ideale klanten. Voel liefde voor je klanten en werk nooit met en verborgen agenda. Mensen voelen dit toch wel en het is helemaal niet nodig. Wees toegewijd en ga altijd die extra mile!

6. Geldstress? Laat mensen voelen dat jij er bent om hén te helpen

Heb je geldstress? Werk dan aan een oplossing of aan je moneymindset. Maar ga in geen geval nieuwe klanten winnen. Want niemand gaat graag in zee met iemand die in geldnood zit. Mensen voelen het dat jij hen nodig hebt. En gebeurt dit, dan ga je nat. Mensen moeten voelen dat jij hen kan helpen, niet andersom!

Ook is het niet fijn om samen te werken met ondernemers die zelf heel onzeker zijn over hun eigen resultaat. Twijfel je of jouw methode wel de goede is of weet je niet of jouw product wel gaat werken? Cut the crap! Ga net zolang door tot je 100% zeker bent van wat jouw product of dienst gaat opleveren.

7. Lever altijd meer waarde in jouw markt

Wat is er op dit moment in jouw expertisegebied? Wat is het standaard aanbod? En wat kan jij nou méér leveren? Probeer altijd iets extra’s bovenop je aanbod te doen of te organiseren. Hierdoor wordt je waarde groter en kun je jouw aanbod met niemand anders vergelijken. Zo word je iemand waar je niet omheen kan in jouw markt.

Zelf heb ik ‘t altijd zo gedaan. Eerst kocht ik software die ik doorverkocht. Later liet ik speciale software ontwikkelen. Ook deed ik aan het begin alle coachcalls helemaal zelf. Nu laat ik dagelijks experts invliegen om over hun expertise te vertellen. En ja, nu heb ik een aanbod wat met niemand te vergelijken is.

Dus, werk aan je zelfvertrouwen, je moneymindset en ga je waarde op een andere manier berekenen. Wees eager, leergierig en neem jezelf tegelijk niet te serieus. Vergeet niet te genieten van de weg en onthoud: Dreams do not work unless you do!

Start before you’re ready!

Nu is de beurt aan jou, beantwoord deze vraag:

Welke tips spreken jou het
meeste aan en waarom?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

Jaaa, er komt weer een superleuke feestdag aan. Valentijn! Ik vind dat zelf altijd een hele bijzondere dag. Hoe leuk is het om de liefde te vieren. Vieren dat je een leuke partner hebt of te gekke vrienden. Of misschien grijp je de kans om je concullega’s te laten...

Hoe word je succesvol?

Hoe word je succesvol?

Vaak krijg ik de vraag wat het precies is wat mij zo succesvol maakt. De eerste vraag is eigenlijk: wat betekent succes voor jou? Voor iedereen zal dat namelijk anders zijn. Is dat dat je heel veel geld verdient? Dat je overal ter wereld kan werken? Dat je een goede...

Let’s Connect!

Vragen? Neem contact op »