fbpx

11 feb 2020

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

Jaaa, er komt weer een superleuke feestdag aan. Valentijn! Ik vind dat zelf altijd een hele bijzondere dag. Hoe leuk is het om de liefde te vieren. Vieren dat je een leuke partner hebt of te gekke vrienden. Of misschien grijp je de kans om je concullega’s te laten weten hoe bijzonder ze zijn.

Veel ondernemers vinden Valentijnsdag maar een commercieel feest. Maar ik denk juist dat je deze dag ook als kans zou kunnen zien. Voor jouw klant of volger is Valentijn misschien wél heel belangrijk. En hoe leuk is het om juist op deze dag iets bijzonders voor hen te doen.

En last but not least. Succes heeft alles, maar dan ook écht ALLES met liefde te maken. Liefde voor jezelf, liefde voor je klanten, liefde voor verkopen en liefde voor geld. Snap je de link niet? Ik leg het je uit. Want geloof me, jouw succes heeft te maken met een heleboel liefde. Ik geef je 4 redenen.

1. Liefde voor jezelf leidt tot succes

Zonder liefde voor jezelf heb je geen stabiele basis. Oo wat een cliché. Maar oo, wat zie ik nog veel ondernemers hiermee worstelen. Want hoe lastig is het om jezelf veel waard te vinden? Hoe vaak komen die gedachten weer in je op van: Wie ben ik nou? Liefde voor jezelf lijkt misschien moeilijk. Maar het is zo noodzakelijk voor succes. Want als je je diep intern niet goed genoeg vindt, dan zal de geldstroom ook stokken. Voel je nog schroom in jezelf, dan kan je business moeilijk voluit gaan.  

Met liefde voor jezelf kun je jezelf volledig omarmen. Kun je blij zijn met waar je vandaan komt en wat je te vertellen hebt. Er kan dan eigenlijk niet zoveel meer mis gaan. Ik weet bijvoorbeeld, dat mocht mijn business helemaal over de kop gaan, dan houd ik nog steeds van mezelf. Dan weet ik dat ik in essentie goed ben en daar kan ik altijd op terugvallen. Dus heb jezelf voluit lief. Zie je waarde en welke waarde je levert. Je bent genoeg, echt!

2. Liefde voor je klant leidt tot succes

Je kunt niet genoeg van je klanten houden. Ben je verliefd op je klanten, dan weet je precies wat er bij hen speelt. Je tuned op ze in en je bent bereid om heel veel moeite voor ze te doen. En je zult altijd die extra mile gaan. En ja, dit voelen je klanten en je wordt een magneet. Want ze voelen zich gezien en gehoord. Bovendien kun jij ze vanuit je hart raken. Je kunt hen een aanbod doen waar ze direct enthousiast van worden. 

Met liefde voor jouw ideale klant is alles mogelijk. En dan bedoel ik oprechte liefde. Het beste met je klanten voorhebben, ook als dat buiten je eigen belang omgaat. Want ja, van iemand houden, betekent soms ook eerlijk zijn. Kun je iemand niet helpen, zeg dat dan. Zit iemand niet op de juiste plek, stuur ‘m door. Zelf heb ik ook wel eens mensen in mijn programma’s geweigerd. Dat ik zei, jij moet eerst andere dingen oplossen, anders gaat mijn programma niet werken voor jou. En ja, dan loop ik een klant mis, maar ik houd teveel van mijn klanten om niet eerlijk te zijn. 

3. Liefde voor verkopen leidt tot succes

Liefde voor jezelf én liefde voor je ideale klant zorgen er als het goed is voor dat je met heel veel plezier je sales doet. Want als jij gelooft dat jij het verschil kan maken en als je met veel liefde een aanbod hebt gemaakt voor je ideale klant, dan is er niets leukers dan dit ook te verkopen. Je hebt immers de allerbeste oplossing voor je klant. En verkopen vanuit jouw energie en jouw kernwaarden leidt tot groei en impact. En dat is succes!

Toch zie ik zoveel ondernemers nauwelijks verkopen. Ze willen liever inhoudelijk bezig zijn met hun product of dienst. Ze vinden het moeilijk. Of spannend. Of ze weten gewoon niet hoe het moet. Maar ik zie verkopen simpelweg als een skill. En zoals je een taal als skill kunt leren of kunt leren fietsen, zo kun je ook leren om te verkopen. Je moet er natuurlijk wel tijd, aandacht en geld in investeren. Maar kun je eenmaal verkopen dan is the sky the limit. Want als je kunt verkopen, hoef je nooit meer bang te zijn voor geld tekort. 

4. Liefde voor geld leidt tot succes

Misschien denk je dat je geld niet echt nodig hebt. Maar zonder geld is er geen succes. Geld is de olie waar je bedrijfsmachine op draait. Zoals ik in blog #08 al schreef, denken we vaak nog zo verkeerd over geld. We hebben dubbele standaarden en snappen niet dat we met geld juist heel veel mooie dingen kunnen doen. Geld is niets meer dan een tool. Een energie waarmee we dingen met elkaar uitwisselen. En op die manier kunnen we juist dingen voor elkaar betekenen.

Heb jij liefde voor geld, dan kan geld naar jou toe stromen. Zonder oordeel op geld, kun je ontvangen en dat is cruciaal voor je succes. Zorg dus voor een goede moneymindset. Onderzoek je eigen onbewuste overtuigingen en vervang dit door liefde. Vergeet wat je ouders, je omgeving en de maatschappij je over geld vertelden. Ga geloven dat er altijd geld in overvloed zal zijn. Omdat jij ook liefde bent. En omdat je van je klanten houdt. En omdat je impact wilt maken. En ja, dan is het kringetje weer rond. Want uiteindelijk komt alles altijd weer op liefde neer.

Dus richt je als ondernemer op deze pijlers. Maak als het even kan gebruik van Valentijnsdag en spread the love deze Valentijn. <3

Ben jij ook bezig met een Valentijnsactie?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

7 tips voor Sneller Succes

7 tips voor Sneller Succes

Jouw bedrijf, jouw ripple en de impact die je wilt maken. Succes willen we allemaal. Je weet dat dit tijd kost. En je bouwt dagelijks met kleine stapjes aan je bedrijf. En ja, that’s the spirit. Heb respect voor de tijd en geef iedere dag opnieuw 1 % extra. Been...

Hoe word je succesvol?

Hoe word je succesvol?

Vaak krijg ik de vraag wat het precies is wat mij zo succesvol maakt. De eerste vraag is eigenlijk: wat betekent succes voor jou? Voor iedereen zal dat namelijk anders zijn. Is dat dat je heel veel geld verdient? Dat je overal ter wereld kan werken? Dat je een goede...

Let’s Connect!

Vragen? Neem contact op »