fbpx

18 okt 2020

8 kenmerken van duurzaam online ondernemen

Een paar weken terug was ik te gast op het online live event van Smartgirls. Ik werd geïnterviewd door Pauline. Haar eerste vraag was hoe ik mijn backoffice binnen SL Company had ingericht. Ze was namelijk verbaasd dat ik zo snel een nieuw online programma kon aanbieden: “We wisten nog maar net dat we in een crisis zaten en jij kwam al met iets nieuws.” Het antwoord dat ik haar kon geven, heeft alles met duurzaam online ondernemen te maken.

Natuurlijk, ik ben visionair en zie de toekomst. Maar door de jaren heen heb ik zoveel programma’s ontwikkeld en ken ik als geen ander de mogelijkheden en de valkuilen. Ik weet wat bij een succesvolle lancering komt kijken en hoe online marketing in elkaar zit. Mijn team en ikzelf weten zo goed wat ons te doen staat. Het is het resultaat van jarenlang met liefde en aandacht creëren. En hier kwam ik niet van de ene op andere dag.

 

Op dit moment zie ik veel business coaches roepen dat iedereen online moet. En ik zal de laatste zijn om dit tegen te spreken. Maar het punt is dat je iets niet zomaar ‘even’ online doet. Het is ook geen quick second oplossing voor je huidige offline onderneming. Online ondernemen is een vak apart! Ja, ik geloof dat je moet starten voordat je er klaar voor bent. Maar voor stabiele resultaten en groei zul je toch echt dagelijks aan een duurzame online onderneming moeten werken.

Geïnteresseerd in een steady online business? Dan heb ik voor jou 8 kenmerken van duurzaam online ondernemen op een rijtje gezet.

1. Duurzaam ondernemen is een langetermijnvisie hebben

Vanaf 2014 heb ik al meer dan 1.600 ondernemers mogen helpen met een online programma maken. De ondernemers die grootste resultaten boeken, zijn de mensen die een langetermijnvisie hebben. Die niet meteen nu succes verwachten. Die niet direct rekenen op bergen geld of grote passieve inkomstenstromen. Maar die respect hebben voor de tijd.

Zorg voor een duurzame groei

Er worden nu heel veel initiatieven geboden om snel online te gaan. En ook met mijn MPOP Business School help ik je om binnen een maand iets online te hebben staan. Maar dan ben je er nog niet! Je kan wel mooie resultaten hebben, maar alleen met een langetermijnvisie zorg je voor duurzame groei. Stel jezelf vragen als: Hoe kan ik op een stabiele basis steeds weer opnieuw goed betalende klanten hebben. Hoe kan ik iedere maand weer waarde leveren? En welke businessmodellen passen daarbij?

Het idee van online ondernemen als quick fix is een illusie!

2. Duurzaam ondernemen is investeren in skills

Ons menselijk brein is ingesteld op snelle oplossingen. En we laten ons vaak leiden door angst. Misschien juist nu wel in deze tijd. Maar het idee van online ondernemen als quick fix is een illusie! Waarom? Omdat je een heel scala aan skills nodig hebt die je niet van de een op andere dag hebt geleerd. Je zult moeten investeren in kennis over funnels, Facebook Ads, copy, marketing en nog heel veel andere facetten van het online ondernemerschap. En dit kun je zeker bij jezelf ontwikkelen. Investeer steeds opnieuw weer in nieuwe skills. Hierdoor maak je stapje voor stapje het online ondernemerschap eigen.

3. Zorg dat je een visie en missie hebt als je duurzaam wilt ondernemen

Duurzaam ondernemen betekent niet alleen dat je een van de besten in jouw vakgebied bent, het betekent ook dat je een visie hebt op je eigen vakgebied. Jouw visie is waarmee je je onderscheidt van je concullega’s. Als je daarbij ook je eigen methode hebt ontwikkeld, die je stap voor stap met je klanten deelt, heb je echt goud in handen. Ook je eigen missie is belangrijk. Maar die kan ook gedurende je ondernemerschap steeds duidelijker worden. Toen ik startte had ik ook nog geen idee wat mijn missie was.

Online ondernemen wordt heel groot

Tijdens al de webinars die ik door de jaren heb gegeven, laat ik zien dat de wereld razendsnel aan het veranderen is. En dat online ondernemen iets heel groots gaat worden. En het lijkt of we dat nu in deze crisis pas zien. En misschien denk je dat je te laat bent om nog grip te kunnen hebben op de rush en snelheid van veranderingen. Niets is minder waar. Juist als je een sterke visie op dingen hebt en je dit op alle vlakken van het online ondernemerschap weet te integreren, ga jij het verschil maken.

Ik heb al die jaren gezegd dat online ondernemen iets heel groots gaat worden. En het lijkt of we dat nu in deze crisis pas zien.

4. Bouw aan een duurzame onderneming en durf als een pro naar buiten te treden

In deze tijd zullen steeds meer mensen online gaan. Naast een eigen visie is het daarom belangrijk dat je altijd als een pro naar buiten treedt. Laat zien dat jij de expert bent. Dat jij weet waar het over gaat. Dat je online academie er professioneel uitziet, dat je werkboeken en andere copy er goed verzorgd uitzien en dat je branding klopt met wie jij bent.

Waarde in de markt brengen

Mijn mindset is altijd gericht op creatie en waarde leveren. Ook als mensen iets gratis bij mij afnemen, wil ik de meeste waarde geven. Ik wil dat mensen happy en gelukkig met me zijn. Daarom zorg ik voor de mooiste e-books, filmpjes en meest waardevolle Facebook groepen. Het gaat hier niet om perfectie. Het gaat om waarde in de markt brengen. Zie jij je leads als wandelende geldbedragen of wil jij het leven van je klanten oprecht beter maken?

5. Duurzaam ondernemen vraagt om kennis over online marketing

Online programma’s maken, publiceren en verkopen draait voor het grootste gedeelte om heel veel marketing. Je zult dus ook moeten leren om een super goede marketeer te worden. Wil je marktleider zijn in jouw vak, dan zul je ook de beste marketeer moeten worden in je vak. Natuurlijk hoef je in de uitvoer niet alles te kunnen. Zo zou je bijvoorbeeld iemand kunnen inhuren voor je Facebook Ads of je funnels. Maar het gaat erom dat je snapt welk spel je aan het spelen bent. Het online marketing spel is een fantastisch spel, maar je zult het wel onder de knie moeten krijgen. Je zult moeten leren om strategisch vooruit te denken en stappen te nemen. En dit kan alleen maar als je weet hoe alles tot in de details werkt.

Online marketing spel

Het online marketing spel is een fantastisch spel, maar je zult het wel onder de knie moeten krijgen.

Online marketing spel

Het online marketing spel is een fantastisch spel, maar je zult het wel onder de knie moeten krijgen.

6. Wees een leider en geen volger als je duurzaam wilt ondernemen

Wil je duurzaam ondernemen, dan zul je je innerlijke leider in je wakker moeten maken. Dat betekent loskomen van je eigen bullshit en verantwoordelijkheid nemen. Niet meer in je veilige bubbel zitten, maar voorop gaan lopen. Kansen zien en wegen bewandelen die voor anderen volkomen crazy lijken. Dingen uitproberen waarmee andere ondernemers je uitlachen.

Als leider help je anderen om zelf na te denken

Tegelijk betekent dit ook dat je je bewust bent van je positie. Het is makkelijk om tegen mensen te zeggen wat ze precies moeten doen. Mensen vinden dit prettig om te horen. Maar een echte leider spoort je aan om het goud in jezelf te zoeken. Die ziet het grootse in jou en moedigt je aan om jouw pad op jouw manier te lopen. Als een leider sta je niet boven anderen, maar help je mensen zélf na te denken.

7. Duurzaam ondernemen? Zorg voor een probleemoplossende actie mindset

In deze tijd kun je wel 100 redenen bedenken waarom een business niet door zou kunnen draaien. Maar er zijn altijd mogelijkheden. Alleen als je jezelf daarvoor afsluit en denkt dat het in jouw branche anders werkt. Ja, dan sta je ook niet open voor mogelijkheden die er nog wel zijn.

Altijd mogelijkheden en oplossingen zien

Iemand die duurzaam onderneemt, traint zichzelf om ALTIJD mogelijkheden en oplossingen te zien. En nee, dit gaat niet om paniekvoetbal. Het gaat om een ‘state of mind’ waarin je jezelf niet gek laat maken en altijd oplossingen ziet. En daar vervolgens weer direct acties aankoppelt. Ben je ondernemer, dan heb je deze probleemoplossende actie mindset nodig. Hierdoor word je weerbaar en veerkrachtig.

8. Duurzaam ondernemen vraag om duurzame businessmodellen

Telkens opnieuw je online programma lanceren is vermoeiend. Zelf ben ik nu heel blij dat ik met duurzame online businessmodellen werk. In 2019 heb ik 2 grote driejaarprogramma’s gelanceerd: De Blue Circle is een wat laagdrempeliger programma, terwijl de Golden Circle een high-end programma is met veel persoonlijke coaching. Zo ben ik minder afhankelijk van steeds weer opnieuw lanceren. Of van dingen die in de wereld gebeuren.

Niet van één inkomstenbron afhankelijk zijn

Wil je een duurzame online business neerzetten, dan moet je leren om niet van één inkomstenstroom afhankelijk te zijn. Er zijn meerdere businessmodellen en er is niet een die beter is dan de ander. Het gaat erom dat jij gaat testen wat wel en niet werkt. Want alleen door te testen, kun jij zien of het iets aan je bedrijf toevoegt of niet.

Online programma´s zijn geen easy oplossing

Dus, lieve mensen, stop met denken en roepen dat online programma’s een easy oplossing zijn voor alles. Net zoals je voor het openen van een restaurant moet investeren in interieur, keukengerei en personeel, moet je voor online ondernemen meer in huis hebben dan alleen een laptop en een smartphone.

En nee, ik wil je niet ontmoedigen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden en de online wereld is zo groot als het universum. En ook jij kan daar je plekje in innemen. Maar onderschat alsjeblieft niet de effort en tijd die je nodig hebt om daar te komen!

Wil jij online geld verdienen?

Ben je klaar voor de mogelijkheden van het internet? En ben je nieuwsgierig hoe je online geld kunt verdienen? Beantwoord dan onderstaande vraag:
Hoe zie jij duurzaam online ondernemen? Welk kenmerk hierboven spreekt jou het meeste aan? En waarom?

https://www.simonelevie.nl/ebook-bouw-stap-voor-stap-email

Laat je email achter in deze link, dan krijg je mijn gloednieuwe en superwaardevolle e-book Online Programma’s cadeau! In dit e-book leg ik je uit hoe jij stap voor stap jouw online programma kunt gaan opzetten én online geld kunt gaan verdienen met jouw bedrijf. Een complete gids helemaal afgestemd op deze tijd. Gewoon omdat ik iedere ondernemer die het momenteel wat zwaarder heeft een hart onder de riem wil steken!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

De bullsh*t rondom dromen verwezenlijken

De bullsh*t rondom dromen verwezenlijken

De meeste spirituele ondernemers vertellen je dat je alleen succesvol kunt zijn als je veel mediteert, elke ochtend in je journal schrijft en regelmatig een moodboard maakt. Ik zal je een geheimpje vertellen... Ik pas deze rituelen amper toe. In plaats daarvan sta ik...

Meer diepgang in je business in 4 stappen

Meer diepgang in je business in 4 stappen

Je ziet ‘m maar al te vaak voorbij komen, de nietszeggende missie. Streef jij ernaar om “mensen in hun kracht te laten staan”, “het authentieke verhaal vertellen” of “de wereld duurzamer te maken”? Op het eerste gezicht zijn dit mooie ambities, maar wat betekent het...

Let’s Connect!
Vragen? Neem contact op »