fbpx

2 jul 2021

Geld verdienen terwijl je op vakantie bent

Heerlijk, de vakantieperiode komt er weer aan! Toch gaan ondernemers vaak met een dubbel gevoel op reis. Het is heerlijk om er even tussenuit te zijn en tijd met elkaar door te brengen. Aan de andere kant tel je de verspilde uren en de inkomsten die je daarmee misloopt. Gelukkig kan het ook anders…

 

Toen ik ruim 10 jaar geleden ‘een werkweek van 4 uur’ van Timothy Ferriss las, raakte ik mega geïnspireerd. Dit wil ik ook. Geld verdienen onafhankelijk van mijn tijd en energie, dat is het speerpunt wat ik vanaf het begin van mijn ondernemerschap voor ogen heb.

Het resultaat? In januari 2021 heb ik met 3 uur werken 50% meer omzet behaald dan met een volle maand het jaar ervoor! In deze blog deel ik mijn lessen.

Om geld te kunnen verdienen onafhankelijk van je tijd, heb je een verdienmodel nodig wat dit toelaat.

Een terugkerende stroom van inkomsten

Om geld te kunnen verdienen onafhankelijk van je tijd, heb je een verdienmodel nodig wat dit toelaat. Uurtje-factuurtje is per definitie tijdsgebonden, en valt dus af. Voor dit doel is het terugkerende inkomstenmodel een hele interessante. Dit model houdt in dat 1 klant elk(e) maand of jaar een terugkerend bedrag naar je overmaakt.
Hoe realiseer je dit? Een van de eerste voorbeelden van recurring revenue was het
sportschoolabonnement. Je wordt lid van de sportschool en betaalt iedere maand een vast bedrag, ongeacht je workout discipline.

Hetzelfde principe kun je toepassen met een online membership. Mensen worden lid van je kennis, inspiratie of een bepaald online product of pakket, waarvoor ze jou iedere maand betalen. Of dat gaat om 7 of 500 euro per maand, dat bepaal je zelf.
Ook in de software wereld zie je dit model veel, waarbij meer gebruikers vaak gelijk staat aan hogere maandelijkse kosten. En in e-commerce, waar je je kunt abonneren op bloemen, borsteltjes voor de elektrische tandenborstel, scheermesjes, sokken, schoonmaakspullen en nog veel meer.

Simone Levie Blog Geld verdienen terwijl je op vakantie bent 2

In de online trainingswereld gaat een membership vaak gepaard met een sterke community. Het bouwen van deze community kost tijd, energie en aandacht en je zult in eerste instantie maar langzaam groeien. Maar hoe meer waarde je in je programma en/of community stopt, hoe meer mensen je bereikt, hoe harder je groeit en hoe meer de inkomsten zich ook opstapelen.

Dit ziet er bijvoorbeeld zo uit:
– Jaar 1: 20 leden betalen € 47 = € 940 per maand
– Jaar 2: 80 leden betalen € 47 = € 3.760 euro per maand
– Jaar 3: 320 leden betalen € 47 = € 15.040 euro per maand
– Jaar 4: 1200 leden betalen € 47 = € 56.400 euro per maand
– Jaar 5: 5000 leden betalen € 47 = € 235.000 euro per maand

Vallen en opstaan

Zo’n business is niet even in een jaartje neergezet. Het is een kwestie van vallen en opstaan.

Simone Levie Blog Geld verdienen terwijl je op vakantie bent 3

Vallen en opstaan

Zo’n business is niet even in een jaartje neergezet. Het is een kwestie van vallen en opstaan.

Stel dat je ontzettend groeit met je membership, maar je blijft alles zelf doen. Elk mailtje beantwoord je handmatig en je staat voor iedereen klaar. Dan loop je alsnog over van het werk! Dus heb je ook in het proces stappen te zetten om je eigen 4 Hour Workweek te realiseren.

Als eerst wil je dat nieuwe klanten vanzelf binnenkomen. Dat jij hier als eigenaar niets voor hoeft te doen. Ik heb bijvoorbeeld een team van salesmensen die dagelijks aan de telefoon zit om nieuwe klanten binnen te halen.

Vanaf het moment dat deze klant “ja” zegt, loopt alles als een trein. Automatisch krijgt deze persoon de inloggegevens toegestuurd en kan dus meteen van de waarde profiteren. Mijn online programma’s staan en mijn team is bereikbaar voor vragen en (technische) problemen. Natuurlijk begin je niet met een team van 15 man. Toch kun je al vanaf het begin van je ondernemerschap nadenken over: wat kan ik nu al wel uitbesteden? Zonder bang te zijn om hier geld aan uit te geven. Want je weet, dit gaat voor jou zoveel tijd creëren.

Ook vind ik het wat magisch hebben. Je geeft iemand de opdracht om iets voor je te maken, en het wordt gewoon gedaan! Huur bijvoorbeeld een tekstschrijver in om een super aantrekkelijke salespage te schrijven. Of een business coach die je helpt om duidelijke keuzes te maken.

You are ready to rock the world!

Ga het commitment aan

Het creëren van een passief inkomen is dus zeker een lange termijn project. Zo’n business is niet even in een jaartje neergezet. Het is een kwestie van vallen en opstaan, heel veel leren, met mensen samenwerken, moeilijke dingen aangaan, en altijd te focussen op die ene stip aan de horizon.

Kortom, er is een hele sterke commitment voor nodig. Een mentaliteit van, “wat er ook gebeurt, niemand kan mij omver schoppen.” Dan ga jij er komen. Echt waar.

Ben jij er klaar voor? Ga samen met mij het commitment aan in The Golden Circle . Hét programma voor de ondernemer die all-in gaat. Neem contact op om er achter te komen of The Golden Circle iets voor jou is.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

Jaaa, er komt weer een superleuke feestdag aan. Valentijn! Ik vind dat zelf altijd een hele bijzondere dag. Hoe leuk is het om de liefde te vieren. Vieren dat je een leuke partner hebt of te gekke vrienden. Of misschien grijp je de kans om je concullega’s te laten...

7 tips voor Sneller Succes

7 tips voor Sneller Succes

Jouw bedrijf, jouw ripple en de impact die je wilt maken. Succes willen we allemaal. Je weet dat dit tijd kost. En je bouwt dagelijks met kleine stapjes aan je bedrijf. En ja, that’s the spirit. Heb respect voor de tijd en geef iedere dag opnieuw 1 % extra. Been...

Hoe word je succesvol?

Hoe word je succesvol?

Vaak krijg ik de vraag wat het precies is wat mij zo succesvol maakt. De eerste vraag is eigenlijk: wat betekent succes voor jou? Voor iedereen zal dat namelijk anders zijn. Is dat dat je heel veel geld verdient? Dat je overal ter wereld kan werken? Dat je een goede...

Let’s Connect!

Vragen? Neem contact op »