fbpx

4 nov 2019

De kansen van het online ondernemen

Steeds meer mensen zie je de stap maken naar het online ondernemen. In een wereld waar steeds meer online gebeurt, is dat natuurlijk ook heel erg logisch. Maar nog lang niet iedereen ziet de kansen van het online ondernemen. Of je nou je hele business online wilt inrichten of slechts een deel ervan, via de mogelijkheden die het internet te bieden heeft kun je je bedrijf exponentieel laten groeien. 

Voor elk bedrijf of idee is wel een online bedrijfsmodel te maken. Denk bijvoorbeeld aan een webshop, e-books, online trainingen, online programma’s, één op één coaching via skype en nog veel meer. Het voordeel van internet is dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Dit kan direct ook je valkuil worden, dus het is wel belangrijk dat je op een gegeven moment een keus maakt en gewoon  ergens gaat beginnen. 

Als je de kansen van het online ondernemen omarmt, kan dit je een leven geven met meer vrijheid, meer omzet, meer rust en meer voldoening. Het biedt je de mogelijkheid om je leven en bedrijf precies in te richten zoals jij dat wilt. Het is een manier om je visie nog beter uit te dragen aan de wereld en nog meer je eigen missie te leven. 

Hieronder laat ik je 7 kansen zien die het online ondernemen met zich meebrengt!

1. Je kunt meer klanten bereiken

Het internet is grenzeloos. Jouw klanten kunnen overal zitten. Of dat nou alleen in Nederland is of overal ter wereld. Dankzij social media is je doelgroep nog makkelijker te bereiken. Of beter gezegd: is jouw ideale klant nog beter in staat om jou te vinden. Je kunt dus veel meer mensen bereiken via het internet. Daarbij geldt bij het online ondernemen vaak dat meer klanten zorgen voor meer omzet zonder dat je er per se meer tijd aan kwijt bent! 

Sinds het internet zijn er talloze verdienmodellen bijgekomen. Je kunt helemaal zelf bepalen wat bij jou en je bedrijf past.

2. Je bedrijf is schaalbaar

Met online ondernemen kun je geld verdienen door waarde te geven. Je hoeft dus niet meer per se je tijd in te leveren in ruil voor geld. Tijd heeft een limiet, en met een 40-urige werkweek zit je al aardig tegen dat limiet aan. Nog meer uren werken om meer geld te verdienen zit er dan haast niet meer in. Daarbij heb je dan ook geen tijd meer om echt iets leuks met dat geld te doen. Hoe mooi zou het zijn om meer klanten te hebben zonder dat het je meer tijd kost? Een online product hoef je in principe maar één keer te maken. Daarna kun je het aan iedereen verkopen. Om je bedrijf te laten groeien hoef je dus alleen maar te zorgen voor meer klanten en/of je product duurder maken. 

Doordat je waarde aan het creëren bent, zal je ook nog eens veel meer voldoening ervaren in je werk. Het voelt heel anders dan je tijd ruilen voor geld. Móeten werken omdat er anders geen geld binnenkomt, is niet echt een duurzame drijfveer. Wíllen werken vanuit een innerlijk vuur om iets moois te creëren, maakt je unstoppable!Doordat nu je focus ligt op het creëren van waarde, heeft niet alleen je bedrijf meer groeipotentie, maar kun je daaromheen ook veel meer een leven leiden vanuit je hart.

3. Je kunt de kosten laag houden

Iedereen kan vandaag al beginnen met het online ondernemen. Je hebt er geen of nauwelijks een startkapitaal voor nodig. Je kunt gewoon beginnen vanuit je eigen huis met je eigen laptop. Doordat je je eigen online producten creëert – of dat nou een e-book is of een filmpje voor je YouTube kanaal – heb je nauwelijks of geen productie-, personeels-, huur- en inkoopkosten. En dankzij Social Media heb je ook geen reclamekosten meer. Natuurlijk kun je op den duur wel gaan investeren in advertenties op Social Media, maar er zijn ook genoeg manieren om ‘organisch’ te groeien. 

4. Je bent plaatsonafhankelijk

(Bijna) overal ter wereld is internet. Als je een online onderneming hebt kun je dit dus in principe doen vanuit je bed, dat hippe eettentje of Ibiza! Voor veel ondernemers is dit het ideale gevoel van vrijheid. Kunnen gaan en staan waar je maar wilt. Niet ‘vastzitten’ op een kantoor, geen standaard 9 tot 5 uren en zo nu en dan ook gewoon lekker vanuit een zonnig land aan de andere kant van de wereld je werk doen.

5. Je kunt passief inkomsten creëren

Als je eenmaal een online product hebt gemaakt en gelanceerd, hoef je hier niet meer al je tijd in te steken. Je kunt vanalles automatiseren op het internet. Terwijl het internet voor je werkt en zorgt dat er geld binnenkomt, kun je zelf lekker op vakantie gaan of een nieuw business idee gaan uitwerken. Hierdoor wordt de groeipotentie van je business nog groter. Door het opbouwen van een passief basisinkomen, kun je je daarna richten op het creëren van nog meer waarde. Daarbij is het een hele relaxte manier van ondernemen, omdat je dus niet meer hóéft te werken voor het geld. Je werkt vanuit je hart en omdat je echt iets moois wilt neerzetten in de wereld. En dat je daar dan ook lekker geld mee verdient, maakt het gewoon nog leuker!

6. Alles is online meetbaar

Op internet is vrijwel alles te meten. Bijvoorbeeld de hoeveelheid likes die je krijgt op je bericht, de hoeveelheid mensen die hebben doorgeklikt op je advertentie, welke blogs het vaakst worden gelezen op je website en nog veel meer. Hier kun je als ondernemer op inspelen. Je kunt bijvoorbeeld zien in welk deel van het verkoopproces mensen afhaken. Vervolgens kun je dit gaan verbeteren, zodat je uiteindelijk je conversie kunt verhogen. 

7. Er zijn oneindige mogelijkheden!

Online ondernemen biedt ruimte voor creativiteit. Sinds het internet zijn er talloze verdienmodellen bijgekomen. Je kunt helemaal zelf bepalen wat bij jou en je bedrijf past. Als je eenmaal een goedlopende basis hebt, ontstaat er ruimte voor meer creatie. Zo kun je alles doen wat je zou willen!

Dankzij het internet kun je dingen ook heel snel voor elkaar krijgen. Door één bericht op je Facebookpagina te plaatsen kun je al tientallen of zelfs duizenden mensen bereiken!

Online ondernemen kan je dus veel vrijheid geven. Je zit niet vast aan één plek en je kunt een passief inkomen opbouwen waardoor je tijd en ruimte hebt om nieuwe ideeën te laten ontstaan en uit te voeren. Als je nu voor één ding kiest, betekent dat dus niet dat je al je andere ideeën niet later nog kan uitvoeren. Je kunt een leven inrichten zoals jij dat wilt. Je ontvang geld voor de waarde die je levert en niet zozeer voor de tijd die je eraan besteedt. Dit maakt dat het online ondernemen ook heel fijn met je privéleven te combineren is. Voor veel vrouwelijke ondernemers is dat heel belangrijk. En dat is nu dus ook mogelijk! 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

Relatieadvies voor vrouwelijke ondernemers

Relatieadvies voor vrouwelijke ondernemers

Moeders komen vaak naar mij toe met de vraag: “Simone, hoe combineer jij toch het ondernemerschap met je gezin?” Toch bijzonder dat vooral vrouwelijke ondernemers hiermee lijken te worstelen. Ik heb deze vraag echt nog nooit van een man gehoord. Zijn we dan toch niet...

7 veranderingen binnen het bedrijf Simone Levie

7 veranderingen binnen het bedrijf Simone Levie

Wow, wat lijkt 2019 weer lang geleden. 2020 is nu al magisch. Maar tegelijk was 2019 ook een bijzonder jaar. Ik wilde in 2019 minder hard werken en minder events draaien. Tegelijk was mijn doel om een stabiel bedrijf te bouwen met een stevig fundament.   2018 was voor...

Goed voor jezelf zorgen en knallen met je bedrijf

Goed voor jezelf zorgen en knallen met je bedrijf

Zodra de drukte toeneemt zijn we geneigd om als eerste onszelf te schrappen uit de agenda. Zeker als ondernemer is het verleidelijk om over je eigen grenzen te gaan. Dan maar een avondje doorwerken of desnoods het hele weekend. Je bent continu aan het nadenken over...

Let’s Connect!

Vragen? Neem contact op »