fbpx

27 jan 2021

Ben jij bereid om keuzes te maken?

Wat een heerlijk leven heb jij. Fijn dat je er zo weinig voor hoeft te doen. Het komt je allemaal aanwaaien. Dit hoor ik vaak. En mijn leven is ook heerlijk. Maar ‘het komt me allemaal aanwaaien’, dat klopt niet. Zeker niet in het begin. Het is een reis die je brengt naar een goed lopend bedrijf. Als ik nu een challenge organiseer dan stuur ik twee goede sales mails en dan heb ik moeiteloos 500 deelnemers. Dat komt omdat ik inmiddels de flow van moeiteloos creëren helemaal snap. Maar dat is lang niet altijd zo geweest. Er zitten altijd twee kanten aan de shiny medaille. Naast al het succes is er ook een kant van opoffering. Die moet je willen maken. Zodat je mooie stappen kunt gaan maken. Zodat het makkelijk en easy gaat.  Ben jij bereid keuzes te maken?

 

Keuzes maken bij de start van je onderneming

Bij het starten van een onderneming heb je keuzes te maken. Balt moves. Keuzes waarvan je misschien helemaal niet weet of ze gaan werken. Dat is wat wij gedaan hebben in het begin van ons bedrijf. We wisten niet of het ging werken en toch deden we het. Vertrouwen, dat is wat ik voelde. Ook al was er geen investeringspotje. We stopten allebei met onze baan. We maakten de keuze om helemaal voor het bedrijf  te gaan.

Ik maakte de keuze voor een businesscoach

Ik melde me aan bij een businesscoach voor een hoog bedrag omdat ik wist ‘Dit is wat ik te doen heb’. Een bewuste keuze. Ook later namen we personeel in dienst terwijl we niet zeker wisten of we werk genoeg hadden en we het salaris konden betalen, een bewuste keuze. We namen opdrachten aan waarvan we niet zeker wisten of we het konden waarmaken. Ook dat was een bewuste keuze. We hebben keuzes gemaakt vanuit vertrouwen. Omdat ik wist dat dit mijn pad was.

Geloof in jezelf

Doorgaan als het tegenzit

Ook al gaat niet alles meteen goed, toch is het belangrijk om door te gaan. Niet op te geven. Het hoort bij het proces. Je krijgt te maken met challenges die mislukken. Samenwerkingen die anders gaan dan je van tevoren bedacht had. Je gaat boze klanten krijgen, omdat je niet aan hun verwachtingen hebt voldaan. Er komen teleurstellingen. Je gaat mensen verliezen. Allemaal opofferingen die erbij horen.

Je moet het wel echt willen

Wanneer je een business start, doe je dat met heel je hart. Je stopt er al je liefde en aandacht in. Het neemt al je tijd in beslag. Dat moet je wel echt willen.

Als je een online programma aan het maken bent dat moet je daar veel voor doen, denk aan:

  • Content maken
  • Video’s maken
  • Audio maken

Dan ben je er nog niet. Wanneer je programma eenmaal staat, moet je het gaan verkopen. Je moet zichtbaar worden op social media. Telkens nieuwe content verzinnen ook al heb je geen inspiratie. Dat moet je echt willen. Dit zijn allemaal offers die je te maken hebt, offers waar je misschien weerstand van krijgt. Maar juist door deze dingen te doen zorgt dat je jezelf uitdaagt. Door uit je comfortzone te gaan, ga je shinen. Door het keer op keer op keer te doen maakt dat je sterker in je schoenen gaat staan en in jezelf gaat geloven. Het wordt dan steeds makkelijker, ondanks dat het dezelfde dingen zijn die je doet.

Hoe ga je met kritiek om?

Mijn moeder vertelde mij dat ze te maken had met iemand die haar lessen niet meer wilde volgen omdat ze haar niet aardig vond. Ze vond dat vreselijk. Mijn moeder ligt daar wakker van omdat het voor haar de eerste keer in 40 jaar is dat ze dit meemaakt. Ik heb het inmiddels al zo vaak meegemaakt dat ik denk, er zijn altijd mensen die jou niet leuk vinden. Weet dat dit erbij hoort. Het is de andere kant van de medaille.

Blijf geloven in jezelf

De kunst is deze mensen geen platform te geven en te blijven geloven in jezelf. Hoe vaker je het meemaakt en het je niet laat raken, maakt dat je ermee kunt dealen. Ook hierin krijg je ervaring. Dus wanneer jij groots droomt. Als jij moeiteloos 500 mensen in jouw webinar wilt. Als je genoeg geld wilt verdienen om een tweede appartement te kopen. Dan moet je je realiseren dat dit allemaal dingen zijn die daar ook bij horen.

Show up voor je hogere doel

Hoe word je weerbaarder?

Niet iedereen vindt je leuk en dat is helemaal ok. Het kan ook niet. Wees geen pleaser maar wees een leider. En nee zeggen hoort ook bij goed leiderschap. Er zullen momenten zijn dat je geen geld hebt. Er zullen momenten zijn dat de hele wereld een mening over je heeft. Dat hoort er allemaal bij. De andere kant van de medaille. Zorg dat je je in jezelf gelooft. Weet wat je sterke punten zijn. Weet dat je kan schakelen en niet hoeft mee te gaan in de negativiteit. Weet dat je altijd weer klanten kan aantrekken.

Weet dat je je eigen zekerheden kan creëren. Hoe doe je dat:

  • Investeer in een goede mailing lijst
  • Maak waardevolle content
  • Investeer in je klanten, zie je klanten
  • Maak een podcast
  • Investeer in een goede band met je klanten en potentiële klanten

Maak de keuze voor een lange termijn investering

Je hebt hier misschien niet meteen profijt van maar door commitment te tonen zorg je ervoor dat de band sterker wordt. Zie het als een lange termijn investering die het dubbel en dwars waard is. Lange termijnvisie is essentieel aan de donkere kant van de medaille. Want dat gaat ervoor zorgen dat je de shiny kant gaat leven.

Het mooie van de donkere kant van de medaille is dat de moeilijke dingen steeds makkelijker gaan. Dus ook als je mensen moet teleurstellen. Ook als het even iets minder gaat in je business. Weet dat je weerbaar genoeg bent om het aan te kunnen. En als je zo naar je business gaat kijken en steeds meer gaat vertrouwen op je eigen route dan komt er een flow. Dan ga je steeds meer uit je comfortzone en ga je zien dat die moeilijke dingen steeds meer van jou worden.

Wanneer jij alle downsites van de medaille gaat omarmen zal de shiny side zich heel snel aan je laten zien.

Het komt allemaal neer op het maken van keuzes. Ben jij bereid om de stappen te zetten?

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

Jaaa, er komt weer een superleuke feestdag aan. Valentijn! Ik vind dat zelf altijd een hele bijzondere dag. Hoe leuk is het om de liefde te vieren. Vieren dat je een leuke partner hebt of te gekke vrienden. Of misschien grijp je de kans om je concullega’s te laten...

7 tips voor Sneller Succes

7 tips voor Sneller Succes

Jouw bedrijf, jouw ripple en de impact die je wilt maken. Succes willen we allemaal. Je weet dat dit tijd kost. En je bouwt dagelijks met kleine stapjes aan je bedrijf. En ja, that’s the spirit. Heb respect voor de tijd en geef iedere dag opnieuw 1 % extra. Been...

Hoe word je succesvol?

Hoe word je succesvol?

Vaak krijg ik de vraag wat het precies is wat mij zo succesvol maakt. De eerste vraag is eigenlijk: wat betekent succes voor jou? Voor iedereen zal dat namelijk anders zijn. Is dat dat je heel veel geld verdient? Dat je overal ter wereld kan werken? Dat je een goede...

Let’s Connect!

Vragen? Neem contact op »