fbpx

16 jul 2021

4 tips om de nummer 1 expert in jouw markt te worden

Jij bent uniek. En omdat jouw energie in je bedrijf zit, zullen er altijd mensen zijn die op je zitten te wachten. Ik geloof enorm in overvloed en tóch is het een feit dat de een meer klanten heeft dan de ander.

 

Hoe kun je ervoor zorgen dat jij de nummer 1 expert in de markt wordt? In deze blog zet ik een aantal tips voor je op een rijtje.

1. Blijf leren

Ondertussen is er zo veel kennis op de wereld dat je nooit alles kunt weten, zelfs niet binnen jouw vakgebied. Maar als jij als ondernemer (als de expert in jouw markt) veel meer weet dan je klant en een beetje meer dan je concurrent, kom je al heel ver.

Je moet hiervoor wel zelf stappen zetten. Schrijf je in voor een (online) training, lees een boek, luister naar podcasts, praat met andere experts. Kortom, maak van leren een gewoonte.

Je zal nooit de wereld veranderen door hetzelfde te zijn.

2. Ontwikkel je eigen visie

Als je je ontwikkelt binnen je vakgebied, krijg je ook steeds meer eigen ideeën over welke stappen, tactieken en strategieën leiden tot magische resultaten. Wil jij je hoofd boven het maaiveld uitsteken, dan is het essentieel om je eigen visie te ontwikkelen.

Deze visie is niet een kopie van wat je in een training hoorde. Juist niet! Denk er over na, bouw er op voort of trek het juist in twijfel. De meeste mensen zijn te bang om het anders te doen. Als jij vanuit jouw eigen(aardige) visie onderneemt, heb je dus automatisch al een streepje voor. Jij valt op! Jij bent de expert in jouw markt!

Ideeën en concepten ontstaan niet uit het niets. Ze evolueren. Hoe gaaf is het dat jij hier als mens aan bij kunt dragen!

Simone Levie 4 tips om de nummer 1 expert in jouw markt te worden Portrait

3. Verschillende concepten aan elkaar knopen

Waarschijnlijk loop je over van de ideeën en interessegebieden. Je ambitie is bijvoorbeeld om healings te organiseren en je denkt de laatste tijd veel na over het concept van het “innerlijke kind”. Los van elkaar zijn dit interessante onderwerpen, combineer ze en je hebt goud in handen.

Healings voor het innerlijke kind is een duidelijke en unieke propositie.

Ga er eens goed voor zitten en schrijf al je ideeën op. Welke onderwerpen kun je zo aan elkaar knopen dat het klopt, zonder vanzelfsprekend te zijn? Zo kwam ik op het idee van een spirit business event toen ik zelf een spiritueel evenement bijwoonde. Ik dacht, “wauw dit kun je eigenlijk heel goed aan business koppelen!”

Schrijf al je ideeën op

Welke onderwerpen kun je zo aan elkaar knopen dat het klopt, zonder vanzelfsprekend te zijn?

Simone Levie 4 tips om de nummer 1 expert in jouw markt te worden Landscape

Schrijf al je ideeën op

Welke onderwerpen kun je zo aan elkaar knopen dat het klopt, zonder vanzelfsprekend te zijn?

4. Zorg dat je het kunt uitleggen

Dagelijks aan het leren? Check. Een eigen visie ontwikkeld? Check. Een onderscheidende propositie? Check. Mooi. Vervolgens wil je dit ook allemaal heel goed kunnen uitleggen. Het is zonde als het in je eigen hoofd wel klikt, maar het je niet lukt om de juiste woorden te vinden. Mij helpt het om in mijn podcast veel over mijn visie te praten, dan leren potentiële klanten mij ook meteen goed kennen.

De bovenstaande tips consistent uitvoeren is niet makkelijk. Het is best lastig om een van de beste spelers in de markt te worden. Anders zouden er veel meer mensen in de top zitten.

​Het goede nieuws voor degenen die er echt voor willen gaan: er is nog volop ruimte in de top. Het is maar een klein wereldje waarin iedereen elkaar kent.
Dat vereist wel dat je je plek durft te claimen.

En als laatste nog 3 tips als bonus die ik vaker benoem:

  1. Heb respect voor de tijd
  2. Blijf content produceren en delen
  3. Kies de juiste mensen uit om aan je te binden

En het allerbelangrijkste… ga er gewoon voor!

Wat houdt je tegen om hier vandaag al mee te beginnen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

Jaaa, er komt weer een superleuke feestdag aan. Valentijn! Ik vind dat zelf altijd een hele bijzondere dag. Hoe leuk is het om de liefde te vieren. Vieren dat je een leuke partner hebt of te gekke vrienden. Of misschien grijp je de kans om je concullega’s te laten...

7 tips voor Sneller Succes

7 tips voor Sneller Succes

Jouw bedrijf, jouw ripple en de impact die je wilt maken. Succes willen we allemaal. Je weet dat dit tijd kost. En je bouwt dagelijks met kleine stapjes aan je bedrijf. En ja, that’s the spirit. Heb respect voor de tijd en geef iedere dag opnieuw 1 % extra. Been...

Hoe word je succesvol?

Hoe word je succesvol?

Vaak krijg ik de vraag wat het precies is wat mij zo succesvol maakt. De eerste vraag is eigenlijk: wat betekent succes voor jou? Voor iedereen zal dat namelijk anders zijn. Is dat dat je heel veel geld verdient? Dat je overal ter wereld kan werken? Dat je een goede...

Let’s Connect!

Vragen? Neem contact op »