fbpx

22 okt 2019

Dé 5 gratis apps voor het maken van prachtige Instagram Stories!

Het platform Instagram is nog steeds sterk groeiende. Dagelijks zijn er zo’n 500 miljoen mensen actief op Instagram, waarvan 300 miljoen mensen dagelijks gebruikmaken van Instagram Stories. Hierdoor wordt het alleen wel steeds lastiger om op te vallen. Stop daarom af en toe eens iets meer moeite in het maken van creatieve, opvallende Instagram Stories. Dit zorgt ervoor dat jouw doelgroep stopt met ‘swipen’. Hoe je dit doet leg ik je hieronder uit!

Maar eerst: waarom zou je actief zijn op Instagram Stories?

Instagram Stories inzetten voor jouw bedrijf is super geschikt om een betere band met jouw volgers op te bouwen, een kijkje achter de schermen te geven (en dus die ‘zakelijke’ muur te doorbreken) en het is gunstig voor de merkbekendheid van jouw bedrijf. Jouw merknaam/logo komt namelijk iedere keer wanneer jij een Story hebt geplaatst linksboven in beeld te staan. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen van het inzetten van Instagram Stories voor jouw bedrijf, maar ik wil het in dit artikel graag met je hebben over welke apps je kunnen helpen om nog meer op te vallen en de aandacht van jouw doelgroep te trekken.

Onderstaand vind je 5 apps die je helpen bij het opmaken van opvallende, creatieve Instagram Stories:

1. Mojo

Mojo

Video Stories Editor voor Instagram

VOORBEELD | Waardevolle, persoonlijke en inspirerende boodschap. Aantrekkelijke teaser om verder te lezen.

Mojo is een super fijne app waarmee je heel eenvoudig creatieve Instagram Stories kunt maken. De applicatie is gratis, maar je hebt ook een betaalde PRO variant. Wat de applicatie zo leuk maakt is dat je de Stories kunt laten bewegen. Iets wat beweegt trekt namelijk eerder onze aandacht. Voor de PRO variant betaal je voor 12 maanden slechts €39,99, maar zoals ik al zei heeft de app ook een aantal gratis templates die je kunt gebruiken. Echt een aanrader om eens te gebruiken dus!

2. Canva

Canva

Simpele grafische ontwerptool

VOORBEELD | Waardevolle, persoonlijke en inspirerende boodschap. Aantrekkelijke teaser om verder te lezen.

Ken je Canva al? Canva is super populair en wordt dagelijks enorm vaak gebruikt. Je kunt in Canva eigenlijk alles maken: social media posts, banners, Instagram Stories en nog veel méér! Het ideale aan Canva is dat ze enorm veel gratis templates voor je hebben ontwikkeld, die je eenvoudig naar eigen wens kunt aanpassen. Verder geeft Canva je direct de juiste formaten mee. I love Canva!

3. Adobe Spark Post

Adobe Spark Post

Verander je ideeën in prachtige visuele verhalen

VOORBEELD | Waardevolle, persoonlijke en inspirerende boodschap. Aantrekkelijke teaser om verder te lezen.

Adobe Spark Post is een app voor iPhones en iPads en is speciaal ontwikkeld voor graphic designers. De app is heel eenvoudig te gebruiken en kan dus in principe door iedereen gebruikt worden. Net zoals Canva stelt de app automatisch de juiste afmetingen per social media kanaal in. Je kunt daarnaast leuke symbolen, graphics en teksten toevoegen aan jouw afbeeldingen/video’s om ze extra op te laten vallen. Zo zorg je ervoor dat jouw doelgroep stopt met ‘swipen’.

P.S. wist je dat hoe langer jouw doelgroep je Stories bekijkt, hoe beter dit is voor het bereik van jouw account? Instagram (het algoritme) maakt hieruit namelijk op dat men jouw Stories boeiend vindt. Stop dus zo af en toe eens wat extra moeite in het maken van jouw Instagram Stories!

4. Unfold

Unfold

Een toolkit
voor storytellers

VOORBEELD | Waardevolle, persoonlijke en inspirerende boodschap. Aantrekkelijke teaser om verder te lezen.

Unfold is een app die veel travel bloggers en fotografen gebruiken voor hun Stories, maar is verder geschikt voor iedereen. Dit komt omdat de app heel veel verschillende templates heeft. Vooral de betaalde variant heeft veel templates en je betaalt voor Unfold+ maar €21,49 per jaar. De app is ook erg geschikt om bepaalde tips in op te maken met een afbeelding en tekst. Daarnaast is het super eenvoudig; in 5-10 minuten kun jij al een leuke Story hebben opgemaakt!

5. PicsArt

PicsArt

Collagemaker
en foto-editor

VOORBEELD | Waardevolle, persoonlijke en inspirerende boodschap. Aantrekkelijke teaser om verder te lezen.

PicsArt is vergelijkbaar met de eerder genoemde apps, maar heeft weer een aantal andere templates. Door van meerdere apps gebruik te maken, kun je zorgen voor meer variatie in de Stories die je maakt. Het maken van jouw Stories via PicsArt is ook heel eenvoudig. Ook PicsArt kent een PRO variant. Voor de betaalde variant betaal je €35,99 per jaar.

Ik wens je heel veel succes met het maken van opvallende, creatieve Instagram Stories. Mocht je er eentje gemaakt hebben, tag mij dan ook eens @simonelevie. Het lijkt me leuk om jullie creaties te zien! 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

Wat je van een business coach mag verwachten en wat niet

Wat je van een business coach mag verwachten en wat niet

Als (business) coach heb je nooit altijd de perfecte klanten. Al mijn collega’s kunnen verhalen vertellen. Net zoals al die collega’s verhalen kunnen hebben over een mismatch met een coach.  Toch vind ik het belangrijk om met je te vertellen wat ik van een...

4 tips om de nummer 1 expert in jouw markt te worden

4 tips om de nummer 1 expert in jouw markt te worden

Jij bent uniek. En omdat jouw energie in je bedrijf zit, zullen er altijd mensen zijn die op je zitten te wachten. Ik geloof enorm in overvloed en tóch is het een feit dat de een meer klanten heeft dan de ander.  Hoe kun je ervoor zorgen dat jij de nummer 1...

Let’s Connect!

Vragen? Neem contact op »