fbpx

26 mrt 2021

7 mega inzichten van iedere dag podcasten

Ja, ook ik liep al een tijdje met het idee rond om te gaan podcasten. En ja, ook ik heb me er niet meteen aan gewaagd. In mijn hoofd maakte ik het heel groot. “Als ik dit doe dan wil ik ook echt waarde toevoegen en mooie dingen creëren.” Dat gevoel zul je vast herkennen. Ik ben wel de ondernemer die dan zegt, fuck it, gewoon doen. Maar ook ik heb zo mijn blokkades op het gebied van creatie. Totdat ik doorpakte en ging podcasten. Ontdek de 7 mega inzichten van iedere dag podcasten.

 

Waarom zou ik?

Ik vond eigenlijk dat alles wel lekker liep. Ik had al een grote mailinglijst, dus waarom zou ik uit mijn comfort zone stappen? De reden dat bij mij de knop omging, kwam door Mirjam Hegger, specialist op het gebied van podcasten. Tijdens een summit over podcasten vroeg ze, wat zou je doen als je helemaal opnieuw zou beginnen? Het eerste antwoord wat bij me opkwam was: Als de teller nu op nul stond, dan zou ik iedere dag een podcast uitbrengen.

Relatief weinig podcasts

Waarom? Er zijn nu nog relatief weinig podcasts. In Nederland zijn er 6.000 podcast kanalen tegenover de Youtube kanalen en blogs die al in de honderdduizenden lopen. Met Youtube heb ik altijd spijt gehad dat ik hier niet meer op heb ingezet toen het net opkwam. Ook wilde ik in 2012 al Bitcoins kopen, maar dat was toen redelijk ingewikkeld. Ach het zal wel, dacht ik. Later heb ik alsnog geïnvesteerd, maar stel je voor dat ik in 2012 honderd Bitcoins had gekocht…

De leider die kansen ziet

Opeens besefte ik dat ik mezelf voor de gek had gehouden. Ik wil die inspirator zijn, die leider die overal kansen ziet. En waarom zou ik me voor de kansen van podcasten afsluiten? Ik besloot de confrontatie met mezelf aan te gaan.

En what a journey!

En what a journey! Door elke dag een podcast te publiceren, heb ik de meest waardevolle inzichten over podcasten opgedaan. Lees gauw verder en laat je inspireren.

1. Podcasten vraagt om een eerste stap

Het kost vooral veel moeite om in beweging te komen. In mijn ervaring is het net als met trainen. Ik heb echt geen zin om te gaan sporten, maar als ik eenmaal bezig ben, vind ik het eigenlijk best wel lekker. Zo werkt het ook met creëren. Je kunt heel lang met een idee in je hoofd zitten, terwijl je gewoon die eerste stap zou moeten zetten. Dus wil je al een tijdje iets doen? Fuck it, gewoon gaan!

2. Schakel een podcast buddy in

Op het begin was Mirjam zowel mijn coach als mijn buddy. Als coach gaf ze tips en adviezen, bijvoorbeeld om een intro en een outro toe te voegen. Ook stuurde ze me ’s avonds een appje of ik nog aan de podcast had gedacht. Wil jij dus een podcast starten, zorg dan dat je iemand hebt die je accountable houdt. En daarnaast is het natuurlijk ook fijn om te weten dat er in ieder geval één iemand is die naar je podcast luistert.

3. Zorg voor een podcast boekje

De eerste podcast wist ik niet zo goed wat ik nou ging vertellen. Maar ik wilde wel in die flow komen. Dus heb ik uiteindelijk gewoon verteld wat ik die dag gedaan heb. De eerste stap is dan in ieder geval gezet. Tijdens het opnemen kreeg ik al allemaal ideeën over vervolgonderwerpen. Dat is ook logisch, want hoe meer je ergens mee bezig bent, hoe sneller je ook tot bepaalde topics komt.

Inspiratie kan zich elk moment voordoen

Je fiets ergens en opeens stuit je op een leuk onderwerp. Of je krijgt inspiratie tijdens een gesprek met een klant of iemand uit je team. Om die reden heb ik altijd een podcast boekje bij me om onderwerpen in op te schrijven. Zo zit ik nooit om ideeën verlegen.

Simone Levie podcasten podcast tips 1000 x 667

Ontdek jouw stem

Door dagelijks een podcast op te nemen ontdek jij jouw authentieke stem.

Ontdek jouw stem

Door dagelijks een podcast op te nemen ontdek jij jouw authentieke stem.

4. Jouw podcast, jouw authentieke stem

Podcasten is zeker ook interessant voor beginnende ondernemers die nog niet heel zichtbaar zijn online. Door elke dag een podcast op te nemen ga je namelijk steeds meer je authentieke stem ontdekken. Nee, dan heb ik het niet over je stemgeluid. Maar meer over, wat is jouw waarde? Waar ligt jouw goud? Wat zijn de onderwerpen die jou bezighouden? En ook: wat vinden mensen interessant om van jou te horen?

5. Jouw podcast, een schat aan content

Een podcast staat niet op zichzelf. Op het gebied van content kun je er heel veel waarde uithalen. Je kunt bijvoorbeeld stukjes van de audio delen op social media, je kan er e-books of blogposts van laten maken, video’s of weggevers. Kortom, je kunt deze content op eindeloos veel manieren weer hergebruiken. Daar komt bij dat het zo’n makkelijke manier van content creatie is. Als je gaat schrijven moet je op allerlei dingen letten. Met podcasten kun je gewoon tegen je telefoon gaan praten.

Je kunt je content op eindeloos veel manieren weer hergebruiken.

6. Creëer een dagelijkse podcast routine

Misschien heb ik je in de vorige punten al enigszins kunnen overtuigen hoe waardevol het is om podcasts te creëren. Maar waarom moet dat nou per se iedere dag? Als je iets dagelijks doet, creëer je ook een routine bij jezelf. Ik zou de voorzichtige gok willen maken dat je iedere dag minstens een half uur op social media scrolt en andermans content in je opneemt, maar geeft dat nou echt energie? Diezelfde tijd kun je ook besteden door zelf een verhaal te vertellen en inzichten te delen. 

7. Richt je met podcasten op de lange termijn

Heb ik nu meteen al heel veel luisteraars verzameld? Als ik mijn statistieken mag geloven valt dat best tegen. Een aflevering heeft bij lange na nog niet het bereik of de impact die ik via andere kanalen al wel heb. Zeker in het begin heb je het gevoel dat je in het luchtledige praat. Maar na een aantal maanden ga je opeens meer connectie maken en gaan mensen je herkennen. Dat is de wet van de aantrekkingskracht. Je moet eerst ergens doorheen, je eigen stem ontdekken, in een bepaalde flow komen. En als die flow er eenmaal is, dan ben je ineens booming.

Ik weet 100% zeker dat als je vanaf nu elke dag een podcast online gooit, je op meerdere manieren mega veel impact gaat creëren. Op jezelf, op je bedrijf en dus ook op de mensen die jij wilt helpen. Dan is de kans groot dat een aantal van die luisteraars ook klant van je willen worden.

Simone Levie tips voor podcasten

Hier liggen nog grote kansen

Omdat er nog relatief weinig podcasts zijn (helemaal dagelijkse podcasts), liggen hier nog grote kansen. Dus ben jij ook zo iemand die vaak net achter het net vist? Wil je nu een keer op de golf mee gaan en hier echt de vruchten van plukken? Dan zou ik je zeker aanraden om die podcast te starten.

En dan ben ik super benieuwd waar jij en ik over een jaar staan en wat het ons gebracht heeft. Doe je voordeel met deze zeven mega inzichten over podcasten. Just go for it!

Wil je nog meer kennis en inspiratie opdoen? Ontdek dan mijn podcasts.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

Jaaa, er komt weer een superleuke feestdag aan. Valentijn! Ik vind dat zelf altijd een hele bijzondere dag. Hoe leuk is het om de liefde te vieren. Vieren dat je een leuke partner hebt of te gekke vrienden. Of misschien grijp je de kans om je concullega’s te laten...

7 tips voor Sneller Succes

7 tips voor Sneller Succes

Jouw bedrijf, jouw ripple en de impact die je wilt maken. Succes willen we allemaal. Je weet dat dit tijd kost. En je bouwt dagelijks met kleine stapjes aan je bedrijf. En ja, that’s the spirit. Heb respect voor de tijd en geef iedere dag opnieuw 1 % extra. Been...

Hoe word je succesvol?

Hoe word je succesvol?

Vaak krijg ik de vraag wat het precies is wat mij zo succesvol maakt. De eerste vraag is eigenlijk: wat betekent succes voor jou? Voor iedereen zal dat namelijk anders zijn. Is dat dat je heel veel geld verdient? Dat je overal ter wereld kan werken? Dat je een goede...

Let’s Connect!

Vragen? Neem contact op »