fbpx

12 feb 2021

5 tips om onzekerheid om te zetten in succes

Wanneer je door social media zit te scrollen, kan je al snel dat gevoel van onzekerheid naar boven komen. Iedereen ziet er picture perfect uit. Prachtige lichamen, mooie huizen en nog veel mooiere beloftes voor fantastische inkomstenstromen. Ik geef je 5 tips om je onzekerheid om te zetten in succes en leiderschap.

 

Het is niet echt

Ik moet zeggen dat het mij van mijn pad brengt. Het is niet echt. Er zit geen enkele kwetsbaarheid in deze manier van jezelf presenteren. Er zijn coaches die je willen trekken met allerlei beloftes: Als je mij volgt dan gaat het je zeker lukken. Als je doet wat ik zeg, dan word je zeker een succes. Nog erger, ze zeggen dat je zwak bent als je het niet doet.

Is alles echt zo maakbaar?

Is alles wel zo maakbaar zoals deze coaches beloven? Is het zo dat ieder brein hetzelfde werkt? Het kan zijn dat jouw brein net even anders geprogrammeerd is. Maar betekent dat dan dat je een zwak persoon bent? Of moet jij daarom extra hard je best doen?

Ondanks dat je keuzes kan maken voor bijvoorbeeld dat gezonde pad, of voor die slimme business strategie, mag je ook kiezen wat werkt voor jou.

Tip 1. Wat wil jij?

Wanneer je naar social media kijkt op basis van de perfecte ander dan is het heel lastig. Want wat wil jij? Waar ben jij goed in? Wat is jouw potentie ? Waar wil jij impact mee maken. Door naar die ander te kijken, drijf je weg bij je eigen potentiële gave, bij wat jij te doen hebt.

Is het wel zo dat die ander het zo goed voor elkaar heeft, of lijkt dat zo?

Dit allemaal doordat je kijkt naar die ander omdat die het zo goed voor elkaar heeft.

Tip 2. Blijf bij jezelf

Er zijn zoveel verschillende manieren van ondernemen, er is niet maar one way to go.

Wat kun je bijvoorbeeld doen in je onderneming:

  • Membership
  • Podcast
  • 1 op 1 coaching
  • Miniprogramma
  • High- end programma

Het moet iets zijn wat bij jou past als ondernemer. Je kunt ook meerdere dingen proberen om zo uit te vinden wat bij jou hoort en wat niet.

Waar het om gaat, is dat je impact wilt maken op de wereld, de mensen om je heen. Impact maken is iets waar we het meest blij van worden in het leven. Door dicht bij jezelf te blijven maak jij het meeste impact. Vanuit jouw eigen authenticiteit. Dan trek jij de mensen aan die jij wilt.

 

Jouw goud

Een goede coach zal jou wijzen op jouw goud. Iets wat voor jou zo vanzelfsprekend is dat je helemaal niet gelooft dat dat jouw goud is.

Simone Levie 5 tips om onzekerheid om te zetten in succes blog inspiratie tip

Jouw goud

Een goede coach zal jou wijzen op jouw goud. Iets wat voor jou zo vanzelfsprekend is dat je helemaal niet gelooft dat dat jouw goud is.

Tip 3. Zorg voor een goede coach

Een goede coach zal je jouw missie helpen vinden. En lees goed jouw missie. Ons brein vindt het heel aantrekkelijk iemand te volgen. Iemand die ons zegt wat we moeten doen. Toch is het heel belangrijk dat je je eigen pad loopt. Dat je je eigen fouten gaat maken. Door al die stappen te zetten zal je uitkomen op de weg die jou brengt naar blijheid in het ondernemen. Een goede coach zal jou ook wijzen op jouw goud. Iets wat voor jou zo logisch is dat je helemaal niet gelooft dat dat jouw goud is. Omdat dat zo gewoon is, zo logisch dat je ervan wegloopt. Een goede coach zorgt dat jij juist daar je succes van gaat maken.

Tip 4. Toon leiderschap

Zoals eerder benoemd kan jij een leider zijn die zegt, ‘zo moet het en dit is de enige weg’. Een sekte is hier een goed voorbeeld van. Er is een sterke leider, er zijn regels die nageleefd moeten worden. Je hoeft als volger niet meer na te denken. Leven volgens sterke levenspatronen vinden mensen fijn.

Maar doordat je steeds sterker wordt, steeds welvarender, ga je je afvragen wie ben ik nu als individu? En wat is mijn missie? En dan word jij die leider. Dan vinden mensen het fijn om jou te volgen. Je kan denken ik heb mijn missie gevonden en dit wil ik delen met anderen. Maar op een manier dat iemand zich kan ontplooien, helemaal op zijn of haar eigen manier.

Dat je een leider bent van een tribe waarin iedereen helemaal zichzelf mag zijn. Helemaal gaat leven naar zijn of haar ware potentie. Dit is een prachtige manier van leiderschap. Je leeft op deze manier toe naar gelijkwaardigheid. Dan word je een leider die mee loopt met een ander. Niet die leider die zegt hoe het moet. Dat betekent dat je jezelf niet op de eerste plaats zet, maar wel iemand die het belangrijk vindt om samen te groeien. En dat is ook leiderschap.

Jouw plek is jouw plek, deze plek behoort alleen jou toe

Tip 5. Laat zien wie je wilt zijn

Als leider ben ik niet iemand die zegt dat ik alles weet. Ik weet heel veel, ik weet veel over verdienmodellen en ik weet heel goed te koppelen welke ondernemer welke strategie zou moeten inzetten. Het heeft te maken met je persoonlijkheid, wat past bij je. Dat maakt mij de leider die ik ben. Dat hoort bij mij en ik word daar blij van. Voor deze manier van ondernemen en leven, vanuit kiezen of het bij je past zou veel meer ruimte mogen zijn.

Wanneer jij gaat ondernemen vanuit jouw eigen kunnen zou je sneller stappen kunnen gaan zetten. Dan word je steeds minder onzeker en steeds minder afhankelijk van anderen. Dan hoef je je steeds minder vast te houden aan de opgelegde regels. Dan hoef je niet meer te voelen, als ik niet doe wat deze coach zegt dan ben ik een zwak persoon. Want als jij het niet eens bent met je coach dan is dat ok.

Hoe mooi is het dan dat jij zo groots mag zijn dat je denkt, dat heb ik geleerd van deze coach en leider. Daar ben ik dankbaar voor. Dat was het investeren waard. Dan neem je leiderschap over je eigen aandeel in het coachtraject. Je bent dan weer een stukje dichterbij de leider die jij wilt zijn. Van copy paste gedrag gaat niemand gelukkig worden. Je eigen pad kiezen dat is de weg naar een gelukkige business.

Je mag afwijken van de norm op alle vlakken. Geloof in jezelf.

 

Simone Levie 5 tips om onzekerheid om te zetten in succes blog inspiratie tip 2

Hoe mooi is het dan dat jij zo groots mag zijn dat je denkt, dat heb ik geleerd van deze coach en leider. Daar ben ik dankbaar voor. Dat was het investeren waard. Dan neem je leiderschap over je eigen aandeel in het coachtraject. Je bent dan weer een stukje dichterbij de leider die jij wilt zijn. Van copy paste gedrag gaat niemand gelukkig worden. Je eigen pad kiezen dat is de weg naar een gelukkige business.

Je mag afwijken van de norm op alle vlakken. Geloof in jezelf.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

Jaaa, er komt weer een superleuke feestdag aan. Valentijn! Ik vind dat zelf altijd een hele bijzondere dag. Hoe leuk is het om de liefde te vieren. Vieren dat je een leuke partner hebt of te gekke vrienden. Of misschien grijp je de kans om je concullega’s te laten...

7 tips voor Sneller Succes

7 tips voor Sneller Succes

Jouw bedrijf, jouw ripple en de impact die je wilt maken. Succes willen we allemaal. Je weet dat dit tijd kost. En je bouwt dagelijks met kleine stapjes aan je bedrijf. En ja, that’s the spirit. Heb respect voor de tijd en geef iedere dag opnieuw 1 % extra. Been...

Hoe word je succesvol?

Hoe word je succesvol?

Vaak krijg ik de vraag wat het precies is wat mij zo succesvol maakt. De eerste vraag is eigenlijk: wat betekent succes voor jou? Voor iedereen zal dat namelijk anders zijn. Is dat dat je heel veel geld verdient? Dat je overal ter wereld kan werken? Dat je een goede...

Let’s Connect!

Vragen? Neem contact op »