fbpx

17 dec 2019

5 Tips Om Doelen te Stellen voor 2020 voor jou als Vrouwelijke Ondernemer

2019 loopt bijna ten einde. Afgelopen donderdag hebben wij als team samen om tafel gezeten. Waren we tevreden over afgelopen jaar? Jazeker! Willen we meer aankomend jaar. Definitely YES!! 

Doelen stellen is lastig. Ook voor mij. Ik denk groots, maar blijf nog klein spelen. En soms is het fijn als dan iemand zegt: Stop playing small! Daarom ga ik dit jaar voor duizenden deelnemers en voor 50 miljoen omzet.

Soms is het fijn als iemand zegt: Stop playing small!

Heb jij je doelen voor 2020 al gesteld?

Waar ga jij in 2020 heen met je bedrijf? Welke koers ga je varen? Welke strategieën ga je hier voor gebruiken? Tijd om de boel op scherp te stellen. Om exact te weten waar je het voor doet en vooral ook hóe je dat gaat doen. Ik geef je 5 tips die ik zelf telkens weer toepas.

1. Maak doelen helder en concreet

Ik zie veel ondernemers de mist in gaan met het stellen van doelen. Dat komt omdat de doelen die ze stellen vaak vage doelstellingen zijn. Denk aan Ik wil meer klanten’ of ‘Ik wil meer omzet’ of ‘Ik wil nog meer groeien’. Deze doelen snijden geen hout.

Want hoeveel meer klanten wil je? Hoeveel meer omzet wil je? Zelf ga ik voor 50 miljoen in 2020. Een spannend getal. Maar je hebt juist precieze cijfers nodig om je doel te kunnen evalueren. Maak daarom je doelen helder en concreet.

Hierbij kun je gebruik maken van de SMART-formule: Je doelen moeten Specifiek, Meetbaar, Acceptabel (bereikbaar), Relevant en Tijdgebonden zijn.

2. Denk groots, maar maak kleine doelen

Een andere valkuil is om doelstellingen te hebben die te ver weg staan van waar je nu bent. Zoals bijvoorbeeld een ton willen verdienen terwijl je nu nog op 25.000 euro zit. Ik ben natuurlijk een voorstander van groots dromen en groots denken.

En ik geloof ook echt dat grootser denken belangrijk is. Maar ben je gestart als ondernemer, dan is klein denken het eerste wat je moet leren! Kleiner denken om zo kleine stapjes te leren zetten. Lukken deze kleine doelstellingen, dan kun je dit op grotere schaal herhalen.

Ik ga aankomend jaar 50 miljoen realiseren. En dit kan ik alleen maar doen doordat ik ooit met kleine doelen begonnen ben.

3. Weet waar je het voor doet (bv. 1000 euro voor de hypotheek)

Een voorbeeld wat ik vaak geef tijdens webinars en events is de vraag over de hypotheek. Hoeveel kost het je om je hypotheek per maand te betalen? Gemiddeld kost dit zo’n 1000 euro per maand. Hoe zou het voor je zijn als die betaald zou zijn? Hoe voel je je dan? Als je weet waar je het voor doet, is dat een ongelooflijke motivatiebooster.

Een krachtige drijfveer om met je doelen aan de slag te gaan. Je kunt de hypotheek natuurlijk ook vervangen door een nieuwe auto, de kinderopvang of een luxe retraite. Ik heb zelf een hele sterke motivatie voor de omzet die ik wil realiseren in 2020.

Ik wil de hele vrouwelijke ondernemersmarkt op z’n kop zetten, zodat vrouwen eindelijk eens gaan zien hoe f#cking veel waard ze zijn!

4. Maak een plan/strategie en maak het schaalbaar

Heb je je doelen concreet en helder gemaakt, dan ga je kijken hoe je dit kunt bereiken. Dus wil je 1000 euro voor de hypotheek iedere maand, dan ga je een plan maken hoe je ervoor kan zorgen dat die iedere maand binnenkomt.

Hoeveel producten of programma’s moet je daar per maand voor verkopen? Hoeveel uren aan werk en marketing zijn hiervoor nodig? Moet je nog speciale investeringen doen? Lukt het je voor 1000 euro, dan kun je jezelf gaan uitdagen om 2000 euro te halen, en erna 3000 en 4000.

Maar blijf ook bij grote doelen en bedragen altijd kijken wat in het klein werkt. En ga wat goed werkt vervolgens opschalen. Mijn Business Events werken bijvoorbeeld heel goed. Voor 2020 gaan we deze events dus 4 keer in het jaar organiseren in plaats van 2 keer.

5. Zorg voor superfocus

Goede doelen stellen is één ding, maar focus houden om ze te behalen is minstens net zo belangrijk! Natuurlijk heb je als ondernemer te maken met onverwachte omstandigheden en soms moet je je doelen of strategie bijstellen.

Maar maak voor 2020 ook een plan hoe je gefocust op je doelen blijft. Wat heb je nodig om gecommitteerd aan je doelen te blijven? Iedere week een evaluatie momentje? Een buddy om samen mee aan de slag te gaan? Heb helder hoe jij je focus vast kan houden.

Doe vooral ook niet teveel dingen tegelijk. Je kunt je simpelweg niet op meerdere dingen tegelijk focussen.

Dus, op naar 2020! Maak je doelen in eerste instantie niet te groots. Niet te complex en ook niet te ingewikkeld. Maar ga het doen. Stel doelen waar jij zelf ook heel enthousiast van wordt. En zorg dat je mega aantrekkelijk bent voor je klanten. Ben jij er klaar voor?

Mijn doel is om 2020 duizenden bezoekers op mijn events te hebben, 250.000 ondernemers mee te nemen in het succes van online ondernemen en om 50 miljoen euro aan omzet te genereren.

Nu is de beurt aan jou, beantwoord deze vraag:

Wat zijn jouw concrete doelen voor 2020? Durf jij je specifieke doelen hieronder te delen? Hoe ga jij gecommitteerd aan de slag om je doelen te behalen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

Jaaa, er komt weer een superleuke feestdag aan. Valentijn! Ik vind dat zelf altijd een hele bijzondere dag. Hoe leuk is het om de liefde te vieren. Vieren dat je een leuke partner hebt of te gekke vrienden. Of misschien grijp je de kans om je concullega’s te laten...

7 tips voor Sneller Succes

7 tips voor Sneller Succes

Jouw bedrijf, jouw ripple en de impact die je wilt maken. Succes willen we allemaal. Je weet dat dit tijd kost. En je bouwt dagelijks met kleine stapjes aan je bedrijf. En ja, that’s the spirit. Heb respect voor de tijd en geef iedere dag opnieuw 1 % extra. Been...

Hoe word je succesvol?

Hoe word je succesvol?

Vaak krijg ik de vraag wat het precies is wat mij zo succesvol maakt. De eerste vraag is eigenlijk: wat betekent succes voor jou? Voor iedereen zal dat namelijk anders zijn. Is dat dat je heel veel geld verdient? Dat je overal ter wereld kan werken? Dat je een goede...

Let’s Connect!

Vragen? Neem contact op »