fbpx

6 nov 2019

Wat moeiteloos ondernemen écht inhoudt

Wanneer je onderneemt vanuit je hart wordt het ondernemen een stuk leuker en moeitelozer. Je volgt ten slotte je verlangen en hoeft jezelf niet meer te pushen om werk te doen dat je niet leuk vindt. Je doet precies wat je wilt, maakt keuzes waar je je goed bij voelt en hebt een enorme passie om je missie naar buiten te brengen. Klinkt goed toch? En toch ben je soms compleet uitgeblust, overprikkeld en word je overspoeld door allemaal negatieve gedachten en emoties. Je raakt helemaal uit de flow en je energie is nergens te bekennen. Vind je je idee dan ineens niet meer tof? Is dit dan toch niet je missie? Of pak je het misschien gewoon verkeerd aan?

Stress in je droomleven

Moeiteloos ondernemen lukt alleen als je ook moeiteloos kunt leven en moeiteloos jezelf kunt zijn. Tenzij je al helemaal verlicht bent, ga je nou eenmaal tegen ‘moeites’ aanlopen. Je komt blokkades, negatieve gedachten, angsten en beperkende overtuigingen tegen. Niks mis mee, maar dat betekent wel dat je je moet realiseren dat het soms best wel wat moeite kost om bepaalde dingen te doen. 

Als je gaat ondernemen kom je al je angsten en beperkende overtuigingen ergens onderweg wel tegen. Het overwinnen van die angsten en blokkades vergt nou eenmaal wat emotioneel meesterschap. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om die angsten uit de weg te gaan, maar dan loop je op den duur vast en kom je niet meer vooruit. En dat voelt ook niet bepaald moeiteloos.

Wanneer iets niet goed voelt of moeilijk voelt, kan het betekenen dat je het niet moet doen, maar het kan dus ook betekenen dat er een angst of blokkade geheeld wil worden. Dat doe je in eerste instantie door er niet meer tegen te vechten. Omarm je angsten, kijk ze recht in de ogen aan en heel jezelf van deze beperkingen, pijnen en negatieve gedachten. Laat je verlangen groter zijn dan je angst! 

Positieve haast. Negatieve gevolgen.

Soms kun je ook zó enthousiast zijn dat je alles tegelijk wilt doen. ’s Nachts lig je wakker van je geniale ideeën, je kunt niet meer rustig nadenken en het gaat allemaal maar niet snel genoeg! In plaats van dat je nog kunt genieten van het verlangen en de weg ernaartoe, zit je vast in een actiemodus waarbij je probeert om 10 ballen tegelijk hoog te houden. Het is een soort positieve haast, maar wel met negatieve gevolgen. 

Moeiteloos ondernemen betekent niet dat je er niet hard voor moet werken. Het betekent dat je slim omgaat met je energie. 

Slow down! Zorg dat je in de juiste energie blijft. Je energie behouden is mega belangrijk als je een goede ondernemer wilt worden. Ondernemen kost namelijk veel energie. Moeiteloos ondernemen betekent niet dat je er niet hard voor moet werken. Het betekent dat je slim omgaat met je energie. Dat je meer energie krijgt van dat wat je doet, dan dat het je energie kost. Vanuit deze flow ervaar je moeiteloosheid. 

De volgende 3 tips kunnen je helpen om in de juiste energie te blijven. 

1. Van denk- en actiemodus naar droommodus

Vaak leggen we de aandacht te veel op het denken en doen. Hoe ga je tot je einddoel komen? Wat moet je daar allemaal voor doen?  Er komt veel bij kijken, dus heb je het gevoel dat je continu in die denk- en actiemodus moet staan. Daardoor verandert het enthousiasme voor een project op den duur in een ‘zware’ taak. Je slaat door in het maken van planningen en to-do lijstjes en maakt je zorgen over allerlei zaken die meestal  helemaal niet zo relevant zijn. Ondanks je moeheid blijf je doorzetten, want je hebt geleerd dat doorzetten goed is. Totdat je op het punt komt dat het echt niet meer gaat. Ook je lichaam begint nu te protesteren en je productiviteit is ver te zoeken. Dit kan echt anders!

Door niet door te schieten in de denk- en actiemodus, en veel tijd te nemen om vanuit je droommodus te leven, houd je je energie hoog. Jouw verlangens geven je energie. Je plan ontvouwt zich vanzelf wel. Je weet welke stappen je nú kunt zetten en de stappen die volgen worden daarna wel duidelijk. Vertrouw daarop! Belangrijker is dat je regelmatig contact maakt met dat verlangen. Dan heb je een bron van oneindige energie tot je beschikking en zijn de mogelijkheden eindeloos. Je denken is maar beperkt, terwijl je verlangen verruimend is. Werk vanuit dat verlangen. Weet wanneer het tijd is voor een pauze. Weet wanneer je moet bijsturen. Weet wanneer je je laat leiden door angsten in plaats van verlangens. 

2. Geef jezelf vrijheid

Niet door te forceren, maar juist vanuit verlangen is je creatiekracht oneindig. Pas als je helemaal bent afgestemd op wie jij bent, ga je echt succesvol worden. Geef jezelf vrijheid om te ontdekken, te spelen en weg te dromen. Je kunt best doelen voor jezelf opschrijven, maar als je agenda helemaal vol staat is er geen ruimte meer voor spontane ideeën en bijsturing. Grote kans namelijk dat je onderweg naar je doel weer allerlei dingen anders wilt doen, zodat het nóg beter voelt en nóg beter is afgestemd op wie jij bent. Door jezelf daarin meer ruimte te geven, sta je ook veel meer open voor kansen en veranderingen. Als het niet goed voelt, doe je het niet. En als het niet goed voelt vanwege een angst of blokkade, ga deze dan helen en doe het alsnog! 

3. Neem de tijd om je goed te voelen

Sta regelmatig even stil en besteed elke dag aandacht aan hoe je je van binnen voelt. Soms ben je zo hard op weg naar je doel dat je vergeet om ook nog te genieten van het proces. Terwijl als je dat wel doet, je veel beter kunt bijsturen en bijtanken. Neem tijd om mentaal tot rust te komen, zodat de energie van het verlangen weer kan gaan stromen en je weer tot geïnspireerde actie kunt komen. 

Doe het lekker in je eigen tempo. Zorg ervoor dat jij je eerst goed gaat voelen. Daarna doe je wat je te doen staat en vervolgens krijg je wat je wilt hebben. De meeste mensen leven andersom. Ze gaan eerst hard werken, zodat ze kunnen krijgen wat ze willen hebben om zich vervolgens goed te voelen. Maar door je eerst te focussen op je goed voelen, word je leven veel leuker en moeitelozer! Dus slow down, sta stil, voel hoe je je voelt, stel bij, verlang en ga weer creëren vanuit flow.  

Moeiteloos ondernemen bakken met geld

Misschien heb je het idee dat je een keus moet maken tussen moeiteloos ondernemen of bakken met geld verdienen. Maar ook dat is een beperkende overtuiging in jezelf. Het is een mindfuck. Waarom zou je het gewoon niet allebei kunnen doen als dat is wat je wilt? Wees creatief, ontdek de mogelijkheden en stap in de energie van je verlangens. Van daaruit ontstaat een oneindige creatiekracht en creativiteit, waarbij kansen op je pad gaan komen die je leiden naar je ideale leven.  Hou je aandacht op het creëren. Geef zó veel waarde weg dat het zichzelf verkoopt en ga gewoon bakken met geld verdienen!

1 Reactie

  1. Ankie

    Al jaren mijn thema: niet harder maar slimmer werken. Eerst als manager nu als ondernemer.
    Leuk om te lezen en (nog meer) benieuwd naar de challenge volgende week!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

5 tips om onzekerheid om te zetten in succes

5 tips om onzekerheid om te zetten in succes

Wanneer je door social media zit te scrollen, kan je al snel dat gevoel van onzekerheid naar boven komen. Iedereen ziet er picture perfect uit. Prachtige lichamen, mooie huizen en nog veel mooiere beloftes voor fantastische inkomstenstromen. Ik geef je 5 tips om je...

Let’s Connect!

Vragen? Neem contact op »