fbpx

23 feb 2021

Ga je angsten aan en groei als mens en ondernemer

Ga jij structureel dingen uit de weg? Dingen waar je bang voor bent. Misschien zonder dat je weet waarom. Wanneer je nu denkt nee hoor, ik heb mijn zaakjes op orde, ik weet wat ik te doen heb. Is dat dan echt zo, of zijn er dingen die je toch niet doet? Dan wil ik je dit meegeven, ga je angsten aan en groei.

 

Mijn angst

Mijn angst was bijvoorbeeld een bezoek aan de tandarts. Niet eens omdat ik bang was voor de tandarts maar ook omdat deze man zo ontzettend onaardig was. Je kunt denken ‘wat een rare reden’. Toch is het zo dat wanneer je iets lang uit de weg gaat, iets heel groot kan worden. Je ‘angst’ neemt de overhand. Terwijl de actie zelf helemaal niet zo spannend is.

In deze blog leg ik uit op welke gebieden ik mijn angsten aan ga. Doordat je ouder wordt, kom je in een andere fase. Dan worden er andere dingen belangrijk. Dan wil je angsten juist aan gaan. Dan ga je het niet uit de weg. Ik geef je tips om in je business de dingen aan te gaan pakken, zodat je enorm kunt gaan groeien.

Er zijn meerdere gebieden in je leven die je aan mag pakken bijvoorbeeld:

  • Fysiek gebied
  • Mindset
  • Business gebied

Steeds erger

Ik vind het moeilijk om mensen teleur te stellen of om confrontaties aan te gaan. Dan ga ik het uit de weg en dan worden dingen erger.

Simone Levie Ga je angsten aan en groei als mens en ondernemer blog inspiratie 2 (1)

Steeds erger

Ik vind het moeilijk om mensen teleur te stellen of om confrontaties aan te gaan. Dan ga ik het uit de weg en dan worden dingen erger.

1. Angsten op fysiek gebied

Ik ben bijna 40 jaar en ik voel het bijna als plicht om goed voor mezelf te gaan zorgen. Ik ben altijd bezig met mijn business omdat ik daar zo van hou. Daarom kan ik nog wel eens vergeten om goed voor mezelf te zorgen. Dat mag ik veel meer voorrang geven. Ik kan daar heel erg tegenop zien, terwijl als ik het doe, levert me dat heel veel op. Het uit de weg gaan betekent dat er andere gevolgen aan kunnen zitten.

Maar wat als je het nou niet uit de weg was gegaan? Hoe waren dan de gevolgen geweest?

2. Angsten vanuit je mindset

Je kunt blokkades hebben die belemmeren. Zo vind ik het moeilijk mensen teleur te stellen of om confrontaties aan te gaan. Dan ga ik het uit de weg en dat maakt dat de dingen steeds erger worden. Door eromheen te draaien. Door bijvoorbeeld een mail te sturen in plaats van een telefoongesprek aan te gaan.

Je sluit de dingen dan niet goed af. Het sluimert door. En daardoor blijft het je tijd kosten en blijft het zwaar. Door zaken op de juiste manier af te sluiten, maakt dat je leven lichter zal worden. Door meteen een confrontatie  aan te gaan, zal het nog steeds pijn doen en lastig zijn. Maar een stuk minder dan wanneer je er veel te lang mee wacht.

 

Ga door de weerstand en the magic will happen.

3. Angsten in je ondernemerschap

80% van de ondernemers gaat de confrontatie uit de weg. Gaan vaak te lang door.

  • Ze willen aardig gevonden worden, maar is dat het beste voor hun business?
  • Ze geven enorm veel energie aan klanten die alleen maar energie kosten.
  • En ze besteden veel te weinig uit, ondanks de struggles.

Denk aan wat het je oplevert

Je mag veel meer gaan denken wat levert mij dit op en veel minder denken in hoe aardig vindt die ander mij. Als jij gaat staan voor wat jouw waarden zijn en gaat laten zien welke koers jij wilt varen, dan zal je de juiste mensen op je pad aantrekken. Dit kan alleen maar door de mensen die je niet meer dienen los te laten. En dus de moeilijke gesprekken aan te gaan.

Zichtbaar zijn is spannend

Wanneer je dat aangaat met jezelf, dan ga je ook niet meer de verkeerde samenwerkingen aan. Door jezelf te laten zien, zichtbaar te worden, maakt dat mensen weten waar je voor staat. Ook al kan dat best spannend zijn. Misschien heb je een angst om zichtbaar te zijn. Maar weet door dit stapje voor stapje voor stapje te gaan doen dat ook dat steeds makkelijker wordt. 

Simone Levie Ga je angsten aan en groei als mens en ondernemer blog inspiratie

Op alle facetten in je leven zal het je gaan helpen om de dingen aan te gaan.

⚡️  Je mag laten zien wie je bent.

⚡️  Je mag hulp vragen bij de dingen die niet jouw ding zijn.

Wat ga jij uit de weg?

Dat is niet zwak, maar dat laat zien dat je leiderschap neemt over je eigen leven. Zowel op fysiek, mindset en business niveau. Leiderschap is ook inzicht hebben. Daarom is het heel belangrijk om voor jezelf in kaart te brengen welke dingen jij uit de weg gaat.

Tijd voor actie. Maak een top 3:

  1. Wat ga ik uit de weg?
  2. Wat kan er beter?
  3. Welke actie kan ik nemen?

Dit doe je op fysiek, mentaal en business vlak. Dan kun je stapje voor stapje de dingen aangaan en je zult dan merken dat het steeds makkelijker zal gaan. Dit zal je zoveel op gaan leveren. Het gaat echt life changing worden op alle vlakken. Ga jij de dingen uit de weg?

Wees die leider. Ga het aan.

En je zult zien dat je gaat groeien.

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

Jaaa, er komt weer een superleuke feestdag aan. Valentijn! Ik vind dat zelf altijd een hele bijzondere dag. Hoe leuk is het om de liefde te vieren. Vieren dat je een leuke partner hebt of te gekke vrienden. Of misschien grijp je de kans om je concullega’s te laten...

7 tips voor Sneller Succes

7 tips voor Sneller Succes

Jouw bedrijf, jouw ripple en de impact die je wilt maken. Succes willen we allemaal. Je weet dat dit tijd kost. En je bouwt dagelijks met kleine stapjes aan je bedrijf. En ja, that’s the spirit. Heb respect voor de tijd en geef iedere dag opnieuw 1 % extra. Been...

Hoe word je succesvol?

Hoe word je succesvol?

Vaak krijg ik de vraag wat het precies is wat mij zo succesvol maakt. De eerste vraag is eigenlijk: wat betekent succes voor jou? Voor iedereen zal dat namelijk anders zijn. Is dat dat je heel veel geld verdient? Dat je overal ter wereld kan werken? Dat je een goede...

Let’s Connect!

Vragen? Neem contact op »