fbpx

5 nov 2019

Ontdek je missie

Veel mensen zijn zoekende. Zoekende naar verdieping, zingeving en een soort levensdoel. Zoekende naar een missie waarmee ze de wereld een stukje mooier maken en waar ze ook zelf voldoening uit halen. Soms raken we alleen een beetje verdwaald in die zoektocht. We proberen het te ontdekken met ons hoofd en denken onszelf helemaal vast in de HOE’s of raken verlamd door alle mogelijkheden. Misschien is je missie al best wel duidelijk voor je, maar heb je het idee dat het te moeilijk is, dat je er geen tijd of geld voor hebt, of dat je er nooit van zou kunnen leven. Misschien is het nog helemaal niet helder voor je, vind je zo veel dingen leuk en heb je geen idee wat je moet kiezen of waar je moet beginnen. 

Één ding weet je wel. Je verlangt naar een leven van vrijheid, geluk en overvloed. Je wilt graag je eigen regels volgen en creëren vanuit flow. Je wilt een leven leiden die helemaal is afgestemd op jouw verlangens. Én je wilt je missie volbrengen, ook al weet je nu misschien nog niet precies wat die is. Je wilt de wereld een stukje mooier maken op jouw unieke manier. 

Tune in op je gevoel

Vaak als we iets willen weten, gaan we er heel erg over na denken in ons hoofd. Maar je zult merken dat het nadenken je niet dichterbij het antwoord gaat brengen. We hebben niet goed geleerd – of misschien zelfs afgeleerd – om naar ons gevoel te luisteren en de stilte op te zoeken. We hebben geleerd dat de antwoorden buiten ons liggen, in boeken of op google. Maar het antwoord op zo’n persoonlijke vraag – wat is mijn missie – is alleen te vinden in jezelf. Het is dus belangrijk dat je weer contact gaat maken met jezelf, met die intuïtie, dat zachte liefdevolle stemmetje dat je in de goede richting wijst. Dit kun je doen door de stilte op te zoeken en naar binnen te gaan. In die stilte sluit je je even af voor alle afleidingen, kunnen je gedachten geordend worden en ontstaat er ruimte en helderheid in je hoofd. Nu kun je dat zachte liefdevolle stemmetje langzaam weer horen en vind je de antwoorden die je nodig hebt. 

Het heeft geen zin om net zo lang te wachten met actie ondernemen totdat je helemaal weet wat je wilt of wat jouw missie is.

Ontdek jezelf

Het ontdekken van je missie heeft alles te maken met het ontdekken van jezelf. Als je weet wat jou gelukkig maakt, wat je grootste dromen zijn en wat je goed kan, ben je al heel dichtbij je missie. Het probleem is dat heel veel mensen dat niet goed weten en dat ze zich laten tegenhouden door allerlei angsten en negatieve overtuigingen. We zijn onszelf een beetje kwijtgeraakt doordat we zo druk zijn met het leven naar opgelegde verwachtingen en het vermijden van situaties waarin we ons onzeker en ongemakkelijk voelen. Daarbij zijn we allemaal in een beperkend verhaal gaan geloven die we gedurende ons leven eigen hebben gemaakt. Hierdoor zijn we iemand geworden die we eigenlijk diep van binnen niet zijn.

Om jezelf goed te leren kennen is het dus ook belangrijk om al die angsten en negatieve overtuigingen te leren kennen. Als je hier bewust van bent, kun je er namelijk voor kiezen om de angst onder ogen te komen en je eigen pad te gaan volgen. Zo leer je jezelf om vanuit liefde te gaan leven en niet vanuit angst. Dat betekent niet dat je geen angsten meer zult voelen. Het betekent dat je je angsten niet langer vermijdt, omdat je weet dat je daar uiteindelijk niet gelukkig van wordt en niet van zult groeien. Het betekent dat je eindelijk je missie gaat leven! 

Gewoon doen!

Als je niet goed weet wie je bent en wat je missie is, zal dat wellicht niet ineens op een dag allemaal duidelijk worden. Zelfs als je elke dag een uur zou mediteren. Veel dingen leer je door gewoon te doen. Door te doen kom je jezelf tegen, leer je jezelf kennen, ontdek je wat je wel en niet leuk vind en wat je wel en niet belangrijk vind in het leven. Dit kun je wel heel bewust doen, met genoeg momenten van stilte om te reflecteren op jezelf. Maar het heeft geen zin om net zo lang te wachten met actie ondernemen totdat je helemaal weet wat je wilt of wat jouw missie is.

In beweging komen de antwoorden. Door gewoon een keus te maken en ergens te beginnen, kom je vanzelf dichter bij je kern en bij wat je het liefste zou doen. Er zijn hierin geen foute keuzes te maken. You either succeed or you learn! 

Maar ik vind zoveel leuk!

Wees ook dan niet bang om te kiezen. Door keuzes te maken en ergens helemaal voor te gaan, kun je echt iets opbouwen. Vanuit die basis ontstaan er veel meer mogelijkheden om al die andere leuke dingen te doen. En weet ook dat keuzes niet definitief hoeven te zijn. Als je nu iets kiest, betekent dat niet dat je daar de rest van je leven aan vast zit. Je kunt altijd bijsturen of zelfs een hele andere koers gaan varen. 

Leven van je missie

Een missie is vaak een fulltime job. Een missie is iets wat jij het leukst vind, waar je het gelukkigst van wordt en waarmee je een mooie impact kunt maken. Dat wil je dan natuurlijk het liefst ook elke dag doen. Dan is het wel handig dat het je ook genoeg geld oplevert. Geld om zelf van te leven, maar ook geld om je missie groter te maken en nog meer impact te hebben. Gelukkig zijn de mogelijkheden tegenwoordig – mede dankzij het internet – eindeloos! Je kunt van je missie je bedrijf maken. Je hoeft niet te kiezen tussen óf veel geld verdienen óf doen wat je leuk vind. En ook als je missie nog niet helemaal duidelijk is, kun je toch alvast beginnen met het zetten van de eerste stappen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

Meer diepgang in je business in 4 stappen

Meer diepgang in je business in 4 stappen

Je ziet ‘m maar al te vaak voorbij komen, de nietszeggende missie. Streef jij ernaar om “mensen in hun kracht te laten staan”, “het authentieke verhaal vertellen” of “de wereld duurzamer te maken”? Op het eerste gezicht zijn dit mooie ambities, maar wat betekent het...

Ben jij bereid om keuzes te maken?

Ben jij bereid om keuzes te maken?

Wat een heerlijk leven heb jij. Fijn dat je er zo weinig voor hoeft te doen. Het komt je allemaal aanwaaien. Dit hoor ik vaak. En mijn leven is ook heerlijk. Maar 'het komt me allemaal aanwaaien', dat klopt niet. Zeker niet in het begin. Het is een reis die je brengt...

Let’s Connect!

Vragen? Neem contact op »