fbpx

21 jan 2020

6 Lessen Die Ik Leerde Van Heftig Nieuws

Afgelopen week kreeg ik slecht nieuws te horen. Een grote schok. Want Katelijne, mijn team member en collega, kwam heel plots in het ziekenhuis te liggen met een hartinfarct. We maakten ons allemaal hele grote zorgen om haar gezondheid. Maar ook om haar leven. Haar kransslagader was dichtgeslibd. Uiteindelijk moest ze een hele zware openhartoperatie ondergaan.  

Gelukkig is de operatie heel goed gegaan. Katelijne moet nu minimaal 5 maanden revalideren. Ze is dus een hele tijd uit de running. We hadden mooie plannen samen. Haar online programma’s lopen als een trein. Katelijne geeft coach calls, live dagen en individuele gesprekken. En er stond een event begin februari.

Hoe ga je dan met zo’n situatie om? Want het leven van een dierbare vriendin staat op het spel. En daarnaast staat ook je hele business op z’n kop. Ik moest in korte tijd hele stevige keuzes te maken voor mijn bedrijf

Wat Katelijne me onbewust heeft geleerd, is om nog beter naar mijn hart te luisteren. Om lef te hebben en beter voor mezelf te zorgen. Dit zijn 6 lessen die ik leerde.

1. Het leven is fragiel

De plotselinge toestand van Katelijne deed me inzien hoe fragiel het leven eigenlijk is. Het kan echt zo afgelopen zijn. En hoewel ik daar al best vaak bij stil sta, word je in zo’n moment wel extra op de feiten gedrukt. Ik voelde nog meer: ik wil sneller keuzes maken. Minder lang stilstaan bij de keuzes die ik maak en of ik anderen daar misschien pijn mee doe. Of juist gelukkig maak.

Ik wil keuzes maken die helemaal kloppend zijn bij mijn hart, bij het hart van mijn bedrijf. En die daardoor ook kloppend zijn voor het grotere geheel. Ik ben meteen diep gaan nadenken over wat echt goed werkt en wat ik nu toch ook nog een beetje laat lopen. Ik heb daarin direct moeilijke keuzes in gemaakt en echt knopen doorgehakt.

2. Je krijgt betrokkenheid door open communicatie

Ik heb direct open kaart gespeeld en alles open gecommuniceerd naar alle klanten en betrokkenen. Ook toen we nog vreesden voor het leven van Katelijne, vond ik het prettiger om open naar onze klanten te communiceren over haar toestand. Ik moest namelijk heel snel beslissingen nemen. Zo hadden we bijvoorbeeld een event samen staan. Ik zou zo’n 3-daags event natuurlijk prima alleen kunnen doen. Alleen hebben de deelnemers een kaartje gekocht voor Katelijne én mij. Dus dat voelde niet goed.

We konden gelukkig alles nog verplaatsen. We hebben open kaart gespeeld naar de deelnemers en iedereen vindt het prima dat het plaatsvindt in september. Door de openheid heeft iedereen begrip voor de situatie. We krijgen juist steun en support van onze klanten. En van klachten is al helemaal geen sprake.

3. Door online programma’s blijft je ripple altijd doorgaan

Valt Katelijne uit, dan zou je kunnen denken dat haar programma de Transformatie School niet door kan gaan. Maar het mooie is natuurlijk dat al haar lessen al online zijn opgenomen. Ze heeft al meer dan 30 coach calls gegeven. En klanten vinden het juist heel prettig om van haar te blijven leren terwijl ze het zelf nu even niet kan. Hoe bijzonder is dat door online programma’s je legacy staat als het eenmaal is opgenomen. Katelijne haar ripple kan gewoon doorgaan. Haar energie en haar lessen zijn super waardevol. Zelfs nu ze er fysiek even niet is.

4. Ik hoef het niet alleen te doen

Ik merkte wel dat mijn bedrijf heel afhankelijk was geworden van Katelijne. Ze weet nu eenmaal ontzettend veel en ze is super uniek. Maar ik wil ook niet afhankelijk zijn van die ene persoon. Hoe aanvullend zou het eigenlijk zijn als de online lessen die Katelijne geeft, worden ondersteund door coach calls van andere coaches, therapeuten, zakenmensen of psychologen?

Ik bedacht me dat ik samenwerkingen kan aangaan met mensen die een coach call willen geven in haar academie. Katelijne geeft iedere 2 weken een coach call, maar de input van anderen kan juist ook verrijkend zijn. En zo kwam ik tot een aanvullend concept rondom de Transformatie School. Ik leer andere ondernemers ook dat je het niet allemaal alleen hoeft te doen. En zo hoef ik het ook niet allemaal alleen te dragen.

5. Ik ga live nog meer vervangen voor online

Katelijne heeft ook nog een aantal 1 op 1 coach gesprekken en live dagen gepland staan. Ook deze hebben we, met begrip van alle klanten, moeten verzetten totdat ze weer volledig hersteld is. Ik ben me er alleen wel bewust van dat, als we het echt groots willen gaan aanpakken, we straks nog zuiniger moeten zijn op de energie die Katelijne heeft.

Online ben je minder kwetsbaar dan offline. Online hoeven we nauwelijks iets te verschuiven terwijl we dat met live wel moeten doen. Ik wil daarom live nog veel meer gaan inperken. En gaan kijken hoe we nog meer uit onze klanten kunnen halen zonder al te veel live aanwezig te zijn. Uiteraard zullen alle klanten die haar al live hebben geboekt de lessen ook nog live krijgen. Alleen in de toekomst ga ik live nog meer schrappen en alleen toegankelijk maken tijdens events of masterminds van de Golden Circle.

En dan ben ik zo blij dat ik een online bedrijf heb. Met alle impact die ik online kan hebben. Ook ben ik me bewust hoe ik anderen een podium kan geven en hoe fijn het is om samen te werken met prachtige mensen. Ik ben zo blij dat ik Katelijne heb leren kennen en dat haar wijsheid sowieso al in video’s en lessen is opgenomen. Haar lessen zijn vereeuwigd!

Ook ben ik aan het kijken hoe ik dit als productiehuis in de toekomst wellicht ook voor anderen kan doen. Maar dat zien we wel.

6. Ik voel me sterker en creatiever dan ooit

Ik ga me, nu Katelijne uit de running is, ook juist even helemaal focussen op mijn eigen wijsheid en alle lessen die ik zelf wil doorgeven. Ik voel me sterker en creatiever dan ooit. Ik ben me steeds meer bewust van mijn rol en wat ik te doen heb. En dat zijn heel veel mooie grootse dingen. Waarmee ik heel veel mensen kan helpen. Nu even alleen (met mijn team), maar straks ook samen en door anderen podia te geven.

Heftig nieuws kan soms hard aankomen. Toch kun je het ombuigen als iets positiefs en er lessen uit halen. Het leven is kort. Dus ik kan het niet vaak genoeg zeggen:

Blijf groots dromen en
start before you’re ready!

Liefs,

Simone

Nu is de beurt aan jou, beantwoord deze vraag:

Welke les hierboven spreekt jou het meest aan? En waarom? 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

Jaaa, er komt weer een superleuke feestdag aan. Valentijn! Ik vind dat zelf altijd een hele bijzondere dag. Hoe leuk is het om de liefde te vieren. Vieren dat je een leuke partner hebt of te gekke vrienden. Of misschien grijp je de kans om je concullega’s te laten...

7 tips voor Sneller Succes

7 tips voor Sneller Succes

Jouw bedrijf, jouw ripple en de impact die je wilt maken. Succes willen we allemaal. Je weet dat dit tijd kost. En je bouwt dagelijks met kleine stapjes aan je bedrijf. En ja, that’s the spirit. Heb respect voor de tijd en geef iedere dag opnieuw 1 % extra. Been...

Hoe word je succesvol?

Hoe word je succesvol?

Vaak krijg ik de vraag wat het precies is wat mij zo succesvol maakt. De eerste vraag is eigenlijk: wat betekent succes voor jou? Voor iedereen zal dat namelijk anders zijn. Is dat dat je heel veel geld verdient? Dat je overal ter wereld kan werken? Dat je een goede...

Let’s Connect!

Vragen? Neem contact op »