fbpx

24 dec 2019

5 lessen uit het Kerstverhaal

Ik heb kerst lange tijd oppervlakkig gevonden. Je komt bij elkaar. Je geniet van lekker eten, van het samenzijn en dat is het wel zo’n beetje. De zoetsappige boodschap is dat we elkaar lief moeten hebben.

Be prepared for a message. Want wat is elkaar liefhebben? De kerstboodschap gaat voor mij veel verder dan elkaar liefhebben. Het verhaal heeft zo’n mooie en diepe boodschap! Ik deel je 5 lessen die ik uit het kerstverhaal leerde.

Les 1
Heb lef en moed om anders te zijn

Het baby’tje dat meer dan 2000 jaar geleden geboren werd, was vanaf het begin al anders. Hij deed dingen op zijn eigen manier. Zwom tegen de stroom in en stelde dingen aan de kaak. Hij kon niet anders dan anders zijn. Hij had namelijk iets groots te verspreiden.

En ja, dat riep veel weerstand op. Maar hij had de moed en het lef om door te gaan met preachen. Ook vandaag de dag zul je veel weerstand tegenkomen als je anders bent. Of als je iets te vertellen hebt. It’s part of the game. Heb toch het lef om anders zijn.

Heb moed om iedere dag te doen waarvoor je geboren bent. Magic will happen!

Les 2
We hoeven niet meer in angst te leven

Jezus heeft zijn anders-zijn uiteindelijk duur moeten bekopen. En we zien ook door de hele geschiedenis heen dat veel mensen zijn gestorven voor hun boodschap. Toch leven we in onze westerse wereld inmiddels in redelijke vrede naast elkaar. Je hoeft dus niet meer bang te zijn om anders te zijn of om je boodschap te preachen. Je kunt vrijuit losgaan.

Natuurlijk zul je weerstand oproepen, maar ervoor sterven is wat minder waarschijnlijk. Roep je weerstand of kritiek op? Dan is dat een goed teken. Dan raak je mensen. We hoeven niet meer in angst te leven! Laat je angsten dus los en ga vol voor wat je te vertellen hebt. Hoe groot of klein je boodschap ook is.

Les 3
Iedereen heeft een messias in zich

Waarom verafgoden we één persoon, terwijl diegene juist verkondigde dat we het allemaal in ons hadden? Jezus had niet meer talent of geluk dan wij. Hij had simpelweg ietsje meer lef en moed om zich niet te laten tegenhouden. We hebben allemaal een messias in ons. Maar we blijven maar kijken naar messiassen buiten ons.

Mensen die meer moed en lef hebben dan wij. Terwijl de messias in ons zulke mooie dingen te doen en te vertellen heeft. Waarom laten we ons tegenhouden omdat we er nog niet klaar voor zijn of omdat onze boodschap nog niet perfect is?

We zijn geboren met een reden. Natuurlijk voel je dit niet altijd supersterk. Maar het is er altijd. Omarm je messias in je en ga preachen!

Les 4
Echt liefhebben betekent elkaar aanmoedigen en supporten

Voor mij betekent echte liefde voor iemand tonen dat je het grootse in iemand ziet. Dat je de ander volledig support en aanmoedigt om grootse dromen te hebben of om anders te zijn. Zonder dat je dan denkt aan de gevolgen die dit voor jou heeft. Of dat je misschien wel een stapje terug moet doen. Liefhebben kan op zoveel manieren en facetten.

Maar je kunt iemand niet meer liefde geven, dan iemand stimuleren en motiveren om te gaan voor wat hij of zij te doen heeft. En als we dat gaan doen, dan zal de wereld echt mooier worden. Omdat we dan echt het allergrootse in anderen willen zien! En tegelijk ook het grootse in onszelf zien.

Les 5
Grote impact maken kost tijd

Soms zie ik ondernemers die de messias in zichzelf omarmd hebben en dan meteen direct resultaat verwachten. Dus dan verwachten dat ze binnen één jaar op een podium te staan met duizenden mensen. Of binnen no-time een mega bereik hebben. Maar grote impact maken kost tijd. Op de messias werd eeuwen gewacht. En toen het kindeke Jezus eindelijk geboren was, was hij ook niet direct klaar om de wereld te veranderen.

Of om direct zijn boodschap te gaan verkondigen. Nee, het was een klein baby’tje, die langzaam uitgroeide tot een leider. En toen hij eenmaal een leider was, duurde het ook nog jaren voordat de uiteindelijke impact zo groot werd. Heb dus respect voor de tijd. Leef in het nu. En zo zal er beetje bij beetje een nieuwe toekomst ontstaan. Maak er een magische kerst van dit jaar!

Nu is de beurt aan jou, beantwoord deze vraag:

Wat betekent kerst voor jou?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

Jaaa, er komt weer een superleuke feestdag aan. Valentijn! Ik vind dat zelf altijd een hele bijzondere dag. Hoe leuk is het om de liefde te vieren. Vieren dat je een leuke partner hebt of te gekke vrienden. Of misschien grijp je de kans om je concullega’s te laten...

7 tips voor Sneller Succes

7 tips voor Sneller Succes

Jouw bedrijf, jouw ripple en de impact die je wilt maken. Succes willen we allemaal. Je weet dat dit tijd kost. En je bouwt dagelijks met kleine stapjes aan je bedrijf. En ja, that’s the spirit. Heb respect voor de tijd en geef iedere dag opnieuw 1 % extra. Been...

Hoe word je succesvol?

Hoe word je succesvol?

Vaak krijg ik de vraag wat het precies is wat mij zo succesvol maakt. De eerste vraag is eigenlijk: wat betekent succes voor jou? Voor iedereen zal dat namelijk anders zijn. Is dat dat je heel veel geld verdient? Dat je overal ter wereld kan werken? Dat je een goede...

Let’s Connect!

Vragen? Neem contact op »