fbpx

10 jun 2020

5 feiten over intuïtie in je business

Mijn intuïtie is het kompas in mijn business. Zonder naar mijn intuïtie te luisteren, had ik nooit zoveel kunnen manifesteren. Had ik nooit zoveel mensen kunnen helpen. Had ik nooit zoveel waarde kunnen leveren. In ons privéleven is het relatief geaccepteerd om naar onze intuïtie te luisteren. Als ouder voel je bijvoorbeeld vaak feilloos aan wat goed is voor je kind. En iedereen vindt dat normaal. In business ligt dit anders.

Had ik maar

Maar heb jij ooit wel eens gedacht in je business “Had ik maar naar mijn gevoel geluisterd”? Dat je eigenlijk van binnen voelde dat je die investering wél moest doen. Maar die adviseur met veel ervaring raadde het af. Of je voelde bij het aannemen van die medewerker al wel dat het niet helemaal klopte. Maar ja, je had snel iemand nodig en het zou wel goed zitten. Had je maar….

Onderbuikgevoel

Let me introduce you: jouw intuïtie! Altijd aanwezig en een ongelooflijke superpower in je onderneming. Een krachtige tool die jou vertelt welke richting te gaan. Een stille kracht die zorgt voor inspiratie en creatievermogen. Dat onderbuikgevoel dat je vertelt wanneer de tijd rijp is of juist als er iets niet pluis is.

Zweverig gedoe

Vooral in meer zakelijke of corporate context wordt intuïtie vaak geassocieerd met zweverig gedoe. Zonde! Het inzetten van je intuïtie in je onderneming kan namelijk niet anders dan goede resultaten opleveren. Sterker nog, het geeft je vleugels om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Wist je dit al over intuïtie in je business?

1. Iedereen is intuïtief

Intuïtie is een innerlijk weten, een ingeving uit het hart. Een stem die je vaak uit rationele overwegingen het zwijgen oplegt. Niet te verwarren met gevoel of met emoties. Intuïtie is een spirituele kracht en heeft het altijd bij het juiste eind. En laten we hier dan maar meteen iets rechtzetten: Iedereen heeft intuïtie! Het kan wel zo zijn dat je je intuïtie niet zo duidelijk voelt of dat je er niet (meer) op durft te vertrouwen. Maar je intuïtie is sterk verbonden met je onderbewuste, dus ieder mens heeft intuïtie in zich.

2. De intuïtieve ondernemer is een succesvolle ondernemer 

Sterke ondernemers hebben vaak een sterke intuïtie en luisteren hiernaar. Zij nemen makkelijk beslissingen. Ze voelen intuïtief aan welke koers ze moeten varen. Ze spelen handig in op de markt met lanceringen en producten. Ze zien kansen die andere ondernemers niet zien. En ze prikken makkelijker door bullshit van concurrenten heen. Ze stellen intuïtief hun team samen en varen blind op hun creatiekracht. Voel je ‘m? Als ondernemer is het dus belangrijk dat je, naast je business skills zoals marketing, sales, leiderschap en strategie, ook aandacht gaat besteden aan je intuïtieve skills.

3. Door intuïtie word je zakelijk aantrekkelijk 

En dan nog iets. Veel ondernemers en bedrijven zijn continu ‘on the go’. Heel veel in onze maatschappij wordt gecreëerd vanuit rationele overwegingen, vanuit stress, vanuit druk en vanuit angst. Wat nu in de wereld wordt gebracht en aangeboden is dus niet perse het allerbeste. Stel je voor dat je vanuit je intuïtie gaat creëren. Dan kun je heel snel het onderscheid maken! Wat wij nu te doen hebben in deze wereld is waarde creëren. Waarde vanuit onze volledige potentie. Waarde gecreëerd vanuit echtheid en vertrouwen.

4. Intuïtie vind je in stilte

En dan nu natuurlijk de grote hamvraag: hoe kom je in contact met je intuïtie? En hoe kun je dit gaan implementeren in je onderneming? Het antwoord lijkt makkelijk, maar is tegelijk moeilijker dan je denkt. In ieder Mindfulness boekje lees je dat je in stilte antwoorden vindt. Dat geldt ook voor je intuïtie. We worden overweldigd door prikkels en indrukken en voelen daardoor onze intuïtie steeds minder sterk. Door de stilte op te zoeken, door te gaan mijmeren, te lanterfanten, te gaan mediteren of door in de natuur te gaan wandelen, kom je weer in contact met je intuïtie.

5. Intuïtie brengt focus en flow in je onderneming 

Het is een mythe om te denken dat je een succesvolle ondernemer bent als je je agenda hebt volgepland. Juist door heel veel tijd en ruimte voor jezelf te nemen, krijg je de meest geniale ideeën en ingevingen. Door veel in je binnenwereld rond te dobberen, wordt je geest weer helder en scherp. Je komt weer in contact met het stukje bezieling in je business. Vanuit je intuïtie zul je veel moeitelozer waarde kunnen creëren, investeringen kunnen doen en keuzes maken. Juist door naar binnen te treden, kun je erna met heel veel focus en flow naar buiten treden. Reken jij maar na hoeveel dat gaat opleveren!

Dus zie je intuïtie als basis van waaruit je waarde creëert. En zet je innerlijke kompas in bij strategische keuzes voor meer impact. Intuïtie in business, geloof me, het is KEY voor the next level.

Ik geloof oprecht dat je met intuïtie in je business het verschil kan maken. Ik wil dan ook niets liever dan ondernemers hierin helpen.

 Wat kan ik hierin voor jou betekenen? Laat het weten door antwoord te geven op de volgende vraag:

Heb je inzichten opgedaan naar aanleiding van deze blog? Of ga je dingen anders doen in je onderneming? Hoe kan ik jou hierin helpen?

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

Jaaa, er komt weer een superleuke feestdag aan. Valentijn! Ik vind dat zelf altijd een hele bijzondere dag. Hoe leuk is het om de liefde te vieren. Vieren dat je een leuke partner hebt of te gekke vrienden. Of misschien grijp je de kans om je concullega’s te laten...

7 tips voor Sneller Succes

7 tips voor Sneller Succes

Jouw bedrijf, jouw ripple en de impact die je wilt maken. Succes willen we allemaal. Je weet dat dit tijd kost. En je bouwt dagelijks met kleine stapjes aan je bedrijf. En ja, that’s the spirit. Heb respect voor de tijd en geef iedere dag opnieuw 1 % extra. Been...

Hoe word je succesvol?

Hoe word je succesvol?

Vaak krijg ik de vraag wat het precies is wat mij zo succesvol maakt. De eerste vraag is eigenlijk: wat betekent succes voor jou? Voor iedereen zal dat namelijk anders zijn. Is dat dat je heel veel geld verdient? Dat je overal ter wereld kan werken? Dat je een goede...

Let’s Connect!

Vragen? Neem contact op »