fbpx

12 feb 2021

4 manieren om te stoppen met je bedrijf

Stoppen met je bedrijf is vaak een moeilijke beslissing. Stoppen is bijna een taboe. Maar wat als je het niet meer voelt. Wat als je niet meer blij wordt van je bedrijf? Als je dan wel durft te zeggen ‘Ik stop’, dan heb je lef. Als je wel het lef hebt om te stoppen, dan stap je in een onzekere wereld. Hoe ga je nu je geld verdienen? Wat is je volgende stap? Ik geef je vier manieren om te stoppen met je bedrijf.

 

Er zijn duizend redenen om niet te stoppen. Stoppen brengt onzekerheid met zich mee. Stoppen zorgt ervoor dat je mensen gaat teleurstellen. Wanneer je stopt, dan vinden mensen daar wat van.

Toen wij ons bedrijf social medium wilde stoppen, voelde ik dat ik dat te doen had. Het bedrijf liep steeds slechter, maar toch heb ik het heel lang uitgesteld.

Waarom:

  • Ik voelde me verantwoordelijk voor onze klanten
  • Ik voelde me verantwoordelijk voor onze medewerkers

Niet stoppen voor anderen helpt je niet. Door los te laten zullen er altijd weer nieuwe kansen op je pad komen.

Ik geef je 4 manieren om te stoppen met je bedrijf:

1. Stoppen kan in stappen

Door voor jezelf een plan te maken creëer je houvast. Je hoeft niet in een keer te stoppen. Je kunt het in stappen doen. Spreek met jezelf een datum af wanneer je gaat stoppen. Hou je daar ook aan. Werk daar naartoe. Je kan dan voor jezelf bedenken, wat heb ik daarvoor nodig?

  • Welke klanten
  • Welk soort onderneming
  • Hoe ga ik de klanten aantrekken

Je hebt een fundament nodig. Je mag kennis op gaan doen. Kennis over sales, marketing en zichtbaarheid. Doordat je een plan hebt, voorkom je dat je in de angst schiet. Angst kan ervoor zorgen dat je helemaal geen stappen gaat zetten. Door een strategie te bepalen zorg je ervoor dat je focus houdt. Het is heel belangrijk de dingen te gaan doen die nodig zijn.

Simone Levie 4 manieren om te stoppen met je bedrijf tips blog inspiratie square

2. Stoppen is ook echt stoppen

Waarom is dat zo belangrijk? Als iets moet,  dan zul je zien dat je de stappen gaat ondernemen. Zoals nu we in een pandemie zitten. Dat zal voor sommige betekenen dat ze anders moeten gaan nadenken over hun onderneming. Misschien betekent het wel dat je moet stoppen, of misschien moet je wel veel meer gaan digitaliseren? Maar dat er iets moet gebeuren dat is een feit, en doordat het moet ga je het doen. Dus door met jezelf een datum af te spreken en je daaraan te houden maakt het dat je de stappen moet gaan zetten. Juist door de dingen te gaan doen en kennis te gaan vergaren.

3. Stop met je bedrijf als je niet meer gelukkig wordt

Het is goed om naar je business te kijken en te voelen, word ik hier nog gelukkig van. Misschien zijn er bepaalde dingen die niet meer werken. Juist door daar mee te stoppen kun je veranderingen teweeg brengen.

Wil ik het wel of niet

Alles start met loslaten en keuzes maken. Welke keuze heb jij nu te maken om bij jouw visie te komen?

Simone Levie 4 manieren om te stoppen met je bedrijf tips blog inspiratie 3

Wil ik het wel of niet

Alles start met loslaten en keuzes maken. Welke keuze heb jij nu te maken om bij jouw visie te komen?

4. Stoppen start met een visie

Alles start met visie. Hoe wil je dat je business eruitziet. Hoe wil je dat leven eruitziet? Hoe wil je dat je toekomst eruitziet?

Keuzes maken

Alles start met loslaten en keuzes maken. Welke keuze heb jij nu te maken om jou bij jouw visie te komen? Keuzes kun je vaak beantwoorden met ja of nee. Wil ik het wel of niet. We laten ons vaak leiden door het ja maar. Ja maar ik kan het niet, ja maar ik heb het lef niet, ja maar… Maar wat als je in mogelijkheden gaat denken? Wat als je het over een jaar gaat uitspreiden? Wat heb je dan nodig? Welke stappen heb je dan te zetten? Kun je nu zien wat je te doen hebt om over een jaar te zijn waar je wilt zijn?

Straks de vruchten plukken

Kun jij zien dat wanneer jij nu opofferingen doet? Dat dat een onderdeel is van jouw visie? Dat wanneer jij nu op dit moment een stapje terug doet, je daar over een jaar de vruchten van plukt? Wanneer je je toekomstperspectief te hoog stelt, dan is de kans van afhaken groot. Dan is de kans groot dat je blijft waar je nu bent groot. Dan stop je niet met waar je niet meer blij van wordt.

Wil je ontdekken wat nu echt je missie is? Download dan mijn gratis e-book ‘Ontdek je missie in 10 stappen’. Je krijgt hier ook een intune meditatie bij uit mijn 11-delige serie.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

4 redenen waarom succes alles met liefde te maken heeft

Jaaa, er komt weer een superleuke feestdag aan. Valentijn! Ik vind dat zelf altijd een hele bijzondere dag. Hoe leuk is het om de liefde te vieren. Vieren dat je een leuke partner hebt of te gekke vrienden. Of misschien grijp je de kans om je concullega’s te laten...

7 tips voor Sneller Succes

7 tips voor Sneller Succes

Jouw bedrijf, jouw ripple en de impact die je wilt maken. Succes willen we allemaal. Je weet dat dit tijd kost. En je bouwt dagelijks met kleine stapjes aan je bedrijf. En ja, that’s the spirit. Heb respect voor de tijd en geef iedere dag opnieuw 1 % extra. Been...

Hoe word je succesvol?

Hoe word je succesvol?

Vaak krijg ik de vraag wat het precies is wat mij zo succesvol maakt. De eerste vraag is eigenlijk: wat betekent succes voor jou? Voor iedereen zal dat namelijk anders zijn. Is dat dat je heel veel geld verdient? Dat je overal ter wereld kan werken? Dat je een goede...

Let’s Connect!

Vragen? Neem contact op »