fbpx

Geef jij al webinars? Zo niet, dan kan ik je dit zeker aanraden! Een webinar is kortgezegd een interactieve live-uitzending via internet. Via een webinar kun je jouw online training of cursus promoten, het vertrouwen in jouw expertise vergroten en nog veel meer! In dit artikel vertel ik je waarom webinars jouw verkoop flink kunnen boosten en laat ik je een aantal tools zien waarmee jij je webinar kunt geven.

 

De voordelen van het geven van een webinar:

Met webinars kun jij de verkoop van jouw online programma flink vergroten. Het gemiddelde conversieratio van een webinar ligt rond de 5 tot 10%. Echter, dit is wel afhankelijk van jouw verkoopskills. Wanneer 250 mensen zich inschrijven voor jouw Webinar, dan mag je er ongeveer vanuit gaan dat de helft live zal komen opdagen. Dat zijn dus ongeveer 125 mensen. En dat van die 125 mensen die live aanwezig zijn ongeveer 5% zal overgaan tot aankoop (lees: dit is dus wel afhankelijk van jouw verkoopskills). Als 5% van de 125 mensen overgaat tot aankoop, dan betekent dit dat ongeveer 6 mensen jouw online programma zullen aanschaffen.

Zorg je ervoor dat 500 mensen zich inschrijven? Dan betekent dit ongeveer 12 verkopen. Een mooi spelletje wat je dus kunt spelen als je jouw cijfers kent! Op die manier kun je continu blijven opschalen en ervoor zorgen dat jij jouw online programma of product/dienst méér verkoopt!

Maar naast het vergroten van het aantal verkopen, heeft het geven van webinars nog meer voordelen:
– Je kunt in korte tijd je mailinglijst uitbreiden;

– Je kunt via webinars echt de interactie met jouw doelgroep aangaan en de problemen van jouw doelgroep achterhalen, zodat je hier in de toekomst ook met je content slim op in kunt spelen;

– Webinars vergroten het vertrouwen in jouw expertise.

 

De beste tools om jouw webinar mee te organiseren


Bekende tools zijn onder andere WebinarGeek en EverWebinar. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen deze tools? Hieronder licht ik ze voor je uit:

 

WebinarGeek vs EverWebinar


WebinarGeek is een volledig Nederlandstalige tool. EverWebinar is geheel Engelstalig. Maar dit is niet het enige verschil tussen deze tools. Dit hebben beide tools jou te bieden:

 

WebinarGeek


– Nederlandstalig;
– Onbeperkt webinars geven;
– Mogelijkheid jouw webinar materiaal te plannen en automatiseren, om deze op vaste intervallen af te spelen;
– Onbeperkt aantal deelnemers uitnodigen voor jouw webinar (afhankelijk van het abonnement dat je kiest);
– Live de interactie aangaan met de kijkers van jouw webinar;
– Je eigen registratiepagina opmaken;
– Handige reminderservice, zodat je het aantal live aanwezigen kunt vergroten.

 

EverWebinar  


– Engelstalig;
– Onbeperkt webinars geven;
– Mogelijkheid jouw webinar materiaal te plannen en automatiseren, om deze op vaste intervallen af te spelen;
– Onbeperkt aantal deelnemers uitnodigen voor jouw webinar;
– Just-in-time webinars geven: mensen direct je webinar laten bekijken op het moment dat ze je landingspagina bezoeken;
– Meer keuze / mogelijkheden t.o.v. WebinarGeek als het gaat om het opmaken van landingspagina’s;
– Automated integraties met je e-mailsoftware. Zo kun je ‘tags’ toevoegen als mensen aanwezig of niet-aanwezig waren bij je webinar en hen via je e-mailmarketing vervolgens gerichte e-mails sturen;
– Over het algemeen wel een stuk duurder dan WebinarGeek.

Welke tool het beste bij jou past, is geheel afhankelijk van jouw wensen. WebinarGeek heeft wat minder opties dan EverWebinar, maar is zeker ook al een fijne software om mee te starten. EverWebinar is wat uitgebreider als het gaat om het opmaken van landingspagina’s, de mogelijkheden van het geven van je webinar en de automated integraties met je e-mailsoftware om gerichte e-mails te sturen.

Bij beiden kun je een gratis trial aanvragen. Ik zou zeggen probeer het eens uit en ervaar zelf welke tool jij wilt gaan gebruiken. Webinars gaan gegarandeerd de verkoop van jouw product/dienst vergroten! Succes!