fbpx

Hypnosessie
Kamer van de toekomst

Katelijne Vermeulen neemt je mee naar de kamer van jouw verleden en de kamer van jouw toekomst.

Voel wat er opgeruimd kan worden in de kamer van jouw verleden, en ervaar en ontvang de antwoorden op jouw vragen in de kamer van jouw toekomst. Vraag de sessie aan en luister direct.

Vraag de gratis hypnosessie aan

“vaak zijn we ons hele leven bezig om ons te beschermen
tegen de pijn die we in onze kindertijd op hebben gelopen”

Je volledige potentieel benutten, hoe doe je dat eigenlijk? En hoe weet je dat je echt alles benut? Katelijne begeleidt al jaren mensen in dit proces. Van pubers tot volwassenen.

Wanneer wij ons volledige potentieel benutten voelen wij een gevoel van flow. Je bent dan in coherentie met jezelf. Datgene dat je over jezelf denkt, voelt en hoe je naar buiten toe gedraagt, is één geheel. Dat is dat gevoel van flow.”

Wat kunnen we doen als we dat gevoel van flow niet hebben en ons volledig potentieel niet benutten?
“Het is belangrijk om inzicht te krijgen op het potentieel dat we achter hebben gelaten in onze kindertijd. Dit laten we achter om in het systeem van herkomst te overleven. Een kind wordt geboren en draagt een rugzak vol mogelijkheden en talenten. Op basis van opvoeding, normen en waarden gaat het kind mogelijkheden en talenten wegstoppen in ruil voor waardering en liefde. Als kind doe je alles om gezien, gehoord en erkend te worden. Op latere leeftijd is het belangrijk om die liefde voor jezelf te voelen en alles dat in de schaduw gezet is omwille van de omgeving en de maatschappij te belichten. Ik noem dat de roep van de ziel. De ziel vergeet niets, die blijft zich het hele leven bewust van het potentieel. Vaak is er crisis nodig om opnieuw contact te maken met het potentieel.  

Vaak voelen we dan de emotie ‘boosheid’ en die emotie zorgt ervoor dat we niet meer willen zoals we het tot dan toe hebben gedaan. Dat is de start van de tocht terug naar binnen. Naar de diepe onbewuste laag om daar contact te maken met ons  unieke potentieel en ons af te vragen; wat wil ik dan wel.”

Hoe komen we erachter wat we wel willen?
“Tegenwoordig willen mensen bijzonder zijn. Anders zijn dan anderen. De bijzonderheid van de mens zit ook in het gewoon zijn. De eenvoud van te mogen zijn wie je bent. We moeten ook niet exclusiever willen zijn dan we zijn. Ik vind dat het bijzondere van ieder mens zit in de eenvoud. Bij veel mensen zie ik een streven en leggen daarbij veel druk op zichzelf om bijzonder te zijn. Ieder mens is al bijzonder, je hoeft niet nog unieker te zijn. Haal deze druk eraf bij jezelf en kijk waar je energie van krijgt.

o jee iedereen is gelukkig
en ik ben ongelukkig

Hoe kunnen we het beste omgaan met externe factoren zoals de buitenwereld?
“Er is veel verlangen naar geluk en succes. Ik geloof niet dat een leven gemaakt is om gelukkig te zijn. Vaak als we even niet gelukkig zijn voelt dat gelijk als falen. ‘O jee iedereen is gelukkig en ik ben ongelukkig.’ Hetzelfde met succes; het is net of iedereen succesvol moet zijn. Ik geloof dat als we werken met het unieke potentieel dat we gekregen hebben bij onze geboorte, dan zijn we al succesvol. Moeten we dan succesvol zijn in de buitenwereld? Ik vind dat niet noodzakelijk. Ieder mens is in zijn diepste zijn eenzaam en alleen. Tijdens de geboorte gaan we van de eenheid naar de dualiteit. Dat is het geboortetrauma. Dat is de eerste ervaring van verlating. Vanaf dan dragen we een gevoel van leegte bij ons. Ik zie dat ieder mens die leegte in zich draagt. Vaak zijn mensen hun hele leven bezig om die leegte te vullen. In het woord ‘eenzaam’ zitten de woorden één en zaam, samen één.

Een eenheid voelen met jezelf lost die leegte en innerlijke eenzaamheid op. Accepteer dat je als mens alleen bent en dat je eenzaamheid ervaart. Dat hoort erbij. Stop met vechten en accepteer jezelf zoals je bent. Deze zoektocht kom ik veel tegen bij mijn cliënten en studenten.”

Wanneer kwam jij er zelf achter dat je jouw volledige potentieel niet benutte?
“Ik ben lang bezig geweest met niet mijn potentieel benutten. Pas de laatste acht jaar, zo rond mijn vijftigste, ben ik mezelf gaan accepteren. Daarvoor was ik veel bezig met perfectionisme; ‘Ik moet het goed doen’. Mijn kinderen zeggen altijd als ik later in mijn kist lig en ze stoppen alle diploma’s erbij, dan val ik door de bodem van de kist. Ik ben mijn leven bezig geweest met studeren en informatie ophalen. Ik hoopte daar altijd de antwoorden te vinden op de levensvragen. Toen besefte ik me dat het een vraag is in mij en dat het antwoord ook in mij zit. 

eigenlijk zijn we ons leven aan het vechten tegen de afwijziging en daarmee wijzen we onszelf zo vaak af.

Vanaf dat moment kwam er een andere beweging. Ik hou nog steeds van leren en studeren en nu niet meer vanuit een onvervulde behoefte. Nu leer ik vanuit het opdoen van kennis en niet meer vanuit gemis.”

“Mijn bewustwordingsproces is rond mijn 33e jaar begonnen. Ik werkte in het onderwijs en begeleidde studenten met emotionele problemen. Ik zag bij de docenten dezelfde uitdagingen. En bij mezelf ook! Toen ben ik mij hierin verder gaan verdiepen vanuit spiritualiteit en door de opleiding te gaan volgen die ik nu zelf geef; Polyenergetisch Therapeut. Daar is het verlangen om alles uit mijn leven te halen wat eruit te halen valt nog groter geworden.”

Benut je nu je volledig potentieel?
“Ik denk dat er een deel zit dat nog meer benut mag worden. Ook mijn universele angst in afwijzing. Zolang ik iets doe dat geaccepteerd is door de buitenwereld dan word ik niet afgewezen. Ik voel me ook kwetsbaar als ik mijn volledig potentieel benut, want dan word ik nog zichtbaarder.

Als ik een masker laat zien naar de buitenwereld kan ik afgewezen worden op mijn masker. Wanneer ik mezelf laat zien vanuit mijn ware essentie, met hart en ziel dan is dat veel kwetsbaarder. Eigenlijk zijn we ons leven aan het vechten tegen de afwijzing en daarmee wijzen we onszelf zo vaak af. Het is een groeiproces. Ik vraag me ook af of het wel mogelijk is om het volledige potentieel te benutten. We zullen ons altijd voor een gedeelte, ook als is het een klein gedeelte, schikken naar de groep, de maatschappij.”

“Ik vind dat we met veel meer mildheid en zachtheid naar onszelf mogen kijken. Hoe meer mededogen we naar onszelf hebben, hoe zachter we ook naar anderen zijn. Vaak zijn we ons hele leven bezig om ons te beschermen tegen de pijn die we in onze kindertijd op hebben gelopen. Daar zijn we dan een volwassen leven druk mee. Deze bewustwording is belangrijk omdat je hiermee je grenzen verlegt. Hoe verder je die grenzen verlegt, hoe meer ruimte je creëert voor jezelf. 

Hoe start je deze bewustwording?
“Stap 1 is om te beseffen dat je geen verleden hebt maar dat jij je verleden bent. Ga op zoek naar de wonden die ontstaan zijn in je kindertijd. Iedereen heeft trauma’s die ontstaan zijn tussen nul en zeven jaar. Geen enkele ouder is perfect, dus ieder mens loopt als kind beschadigingen op waar het niet gezien, niet gehoord of niet erkend is. Die beschadiging wordt onze belangrijkste levens conclusie en die hebben we al voor ons zevende jaar genomen. Ga na wat die pijn voor jou is en hoe die is ontstaan. In mijn praktijk doe ik dat aan de hand van regressie. Dat is een heel bewustwordingsprogramma. We kijken dan niet alleen naar overtuigingen en de bijbehorende emoties, we gaan ook steeds dieper. Zo komen we samen tot de essentie en tot het volmaakte potentieel.”

Katelijne Vermeulen (1961) heeft haar opleiding Filosofie en Godsdienst-wetenschappen afgerond aan de Universiteit te Leuven in België. Aansluitend is ze als docente aan het werk gegaan in verschillende landen binnen de EU. Tot aan de dag van vandaag staat ze nog voor de klas. Ze heeft talloze cursussen en opleidingen gevolgd en de belangrijkste basis voor haar therapeutische professie is de Opleiding tot Polyenergetisch Therapeut. Zij is nu eigenaar van de baanbrekende opleiding en heeft al haar kennis in de transformatieschool gebundeld.

Vraag de gratis hypnosessie aan